ANNONS

Öppet hus om modulhusen i Beckomberga

Staden har ansökt om bygglov för 125–175 lägenheter i modulhus vid Kopparbacken.
Staden har ansökt om bygglov för 125–175 lägenheter i modulhus vid Kopparbacken.
Planerna på att uppföra modulbostäder för nyanlända flyktingar på Kopparbacken i Beckomberga fortskrider. Ett öppet hus om planerna hålls på torsdag i Beckombergaskolan.
ANNONS

Stockholms stad har ansökt om bygglov för 125–175 lägenheter i modulhus på en tomt i hörnet Kopparbacken-Spångavägen. Detta så kallade genomgångsboende är tänkt att vara klart för inflyttning redan i höst. Det är en av flera platser för modulbostäder som staden vill bygga för att kunna ta emot 2 810 flyktingar som anvisats staden genom den nya bosättningslagen.

Det blir ett möte om projektet i Beckomberga klockan 17–20 på torsdag den 2 juni i Beckombergaskolan.

– Vi vill informera om hur staden tänkt med modulhusen, var vi befinner oss i processen och hur vi ska bygga. Vi kan informera om vilka nyanlända som får bo här och vad vi gör för dem, säger Carl Smitterberg, stadens kommunikationssamordnare för mottagandet av nyanlända.

Dessa boenden är till för vuxna och familjer med barn som har fått uppehållstillstånd. Stiftelsen Stockholms hotellhem ansvarar för boendet och kommer att ha anställda på plats vid mötet på torsdag. Det blir även information från stadsledningskontoret, arbets- och utbildningsförvaltningen och stadsdelsförvaltningen.

Bostäderna hyrs ut med korttidskontrakt och meningen är att hyresgästerna ska lyckas hitta egna permanenta bostäder. På torsdagens möte får besökarna information vid olika stationer.

– Vi tror att det är ett bra sätt för att så många som möjligt ska få svar på sina frågor. Vissa är intresserade av specifika frågor och kan då besöka just den stationen. Det är inte något exakt starttid. Det går bra att komma dit senare än klockan 17, säger Carl Smitterberg.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.