ANNONS

Så blir den nya simhallen

En 25-metersbassäng med ett flertal banor möjliggör simträning, enligt utredning.
En 25-metersbassäng med ett flertal banor möjliggör simträning, enligt utredning.
Nu är utredningen om den planerade simhallen på Lidingö klar.
Den föreslår tre bassänger och generösa öppettider.
ANNONS

Nu är stadens utredning om den nya simhallen färdig.

Utredningen föreslår att simhallen ska innehålla en 25×25-metersbassäng, ett familjebad samt en bassäng med höj- och sänkbar botten. Viktigt är också att simhallen har generösa öppettider. 80 timmar i veckan vill utredningen att badet håller öppet. Det kan jämföras med de 15 timmar i veckan som Gångsätrabadet nu har öppet.

För dyrt med 50-metersbassäng

Flera, både politiker och det lokala föreningslivet i främst i form av simklubben skulle helst sett att en 50-metersbassäng byggdes.

Utredningen konstaterar dock att det skulle bli fem miljoner kronor dyrare per år jämfört med en 25x 25 meter stor bassäng som nu föreslås. Enligt stadens analys räcker det.

– Med en yta på 25×25 meter, motsvarande tio banor, kan vi erbjuda den tillgänglighet och flexibilitet som i dag krävs av en modern simhall. Tio banor tillåter flera, samtidigt pågående aktiviteter i bassängen, säger Ulf Adaktusson, strategisk utredare i Lidingö stad.

Lekattraktioner för barn

Stadens målbild är att skapa en simhall för många olika målgrupper. ”…allt från bebisar till pensionärer”.

25-metersbassängen ska fungera för motionssim, poolen med höj och sänkbar botten ska funka för simundervisning och vattengymnastik. I familjebadet ska det finnas lekattraktioner för mindre barn. Det ska också finnas ett kafé i simhallen och möjlighet att bygga ett gym.

Om drygt en månad, 13 augusti ska utredningen behandlas i kommunstyrelsen. Därefter, 24 september ska slutgiltigt beslut om om simhallens utformning tas i kommunfullmäktige.

Läs utredningen här!

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.