Då öppnar Åkeshovs simhall igen

Den gamla 25-metersbassängen har totalrenoverats. Djupet behålls, men hopptornen ryker.
Den gamla 25-metersbassängen har totalrenoverats.
En helt ny avdelning med en bassäng för det allra yngsta står redan så gott som klar.
En helt ny avdelning med en bassäng för det allra yngsta
Hela simhallen har tillgänglighetsanpassats med breda korridorer mellan bassängerna.
Hela simhallen har tillgänglighetsanpassats med breda korridorer.
Nu är ett datum satt för återinvigningen av Åkeshovs simhall. Efter en totalrenovering blev öppningen nästan ett halvår försenat.

Sommaren 2015 stängde Åkeshovs simhall portarna för att genomgå en omfattande renovering. Återinvigningen var först planerad i september 2017, men under våren 2016 visade det sig att slutnotan skulle bli betydligt dyrare än vad man först räknat med från stadens håll. En ny prognos pekade på att slutnotan skulle växa från 398 till 455 miljoner kronor, en prishöjning på 57 miljoner.

Nu är äntligen ett datum satt för återinvigning – den 20 januari.

När Mitt i besökte simhallen i juli 2017 var renoveringen inne i sin slutfas. Bassängerna var färdigkaklade, väggarna målade och omklädningsrummen nästan helt färdiga. Men orsaken till att ingen får bada i bassängerna fören nästa år är på grund av vattenkvalitén.

– Vatten i simhallar är en hel vetenskap för sig. Det ska testas och laboreras och undersökas så att kvalitén och annat blir helt rätt. Sen ska det kontrolleras att ventilation och annat i hela byggnaden fungerar som det ska, har Martin Forsell, projektledare på plats under byggtiden tidigare sagt till Mitt i.

 

Fyra nya bassänger

Den nya hallen har två 25-metersbassänger, två undervisningsbassänger, samt en helt ny plaskpool för barn. Det har även byggts en ny entré med servering, friskvårdsavdelning med ett gym och gruppträningslokaler.

Anläggningen har även handikappanpassas.