Snart öppnar bilhandel med hotell

Den planerade bilhallen med hotell i Infra city.
Den planerade bilhallen med hotell i Infra city.
Infracity, arkivbild.
Infracity, arkivbild.
Efter butikskombinationer som bokhandel plus café eller bar plus frisör är en ny kombination på gång i Infra city. Där planerar en företagare en bilhandel med hotell, i närheten av Infra city.

Fredrik Rydström på Grimsta Fastighet AB som tänkt kombinera fordonsförsäljning med övernattning i Infra city. Han vill bygga en lokal mot Bollstanäs med bilhall på två våningar och hotell på den tredje. Men det handlar inte främst om hotell för turister.

– I och med närheten till Arlanda vill vi rikta in oss på företag. Det kommer en del personer på affärsresor till Stockholm som behöver övernattning, säger Rydström.

har du drömt om att göra en weekend av köpet av ny bil får du alltså vänta lite till. Det här hotellet kommer hyra ut rum per månad eller kvartal.

– Vi jobbar annars med ett båtvarv men tänkte börja göra rumsmoduler till hotell. Det här är ett sätt att testa det innan vi börjar sälja modulerna till andra företag. Redan idag håller vi på med handel av båtar och fordon så det blev en naturlig kombination för oss, säger Rydström.

Grannar protesterade

I mars beslutade byggnadsnämnden att ge ett positivt förhandsbesked till ett trevåningshus för handel och hotell mellan Infra City och Grimstaby. Tanken är att det ska bedrivas handel med bilar på de två första våningsplanen och hotell på det tredje.

Men bostadsrättsföreningen Bollstanäs överklagade. De menade att en byggnad med hotellverksamhet skulle ändra områdets karaktär. Tidigare har Breddenvägen fungerat som en skiljelinje mellan bostadskvarter och serviceområdet men den här byggnaden placeras på samma sida som bostadsområdet. Men både länsstyrelsen och mark- och miljödomstolen avslog överklagan.

Nästa steg är att ta in offerter och själva bygget kan börja tidigast 2019, berättar markägaren. Tanken är att lokalerna ska hyras ut till andra företag och i dagsläget finns diskussioner med företag som säljer motorcyklar.