Välj ditt område
Vällingehus bowling
Gnarly Market är en vidareutveckling av Gnarly Burgers, som finns på två ställen i stan.
Vällingby citys centrumchef framför Vällingehus.
Vällingby citys centrumchef framför Vällingehus.
O'Learys Vällingby centrum
Bolaget bakom Gnarly market har också köpt upp O'learys på nedervåningen.

Snart öppnar bowlingrestaurangen i Vällingby

Nyheter Bowling, femkamp, och burgare - men ingen nattklubb. Den 1 september öppnar Vällingehus dörrarna igen efter att lokalerna stått tomma i flera år.

Vällingehus, övervåningen med träfasad på Vällingby torg, blev snabbt en av områdets mest omtalade restauranger när Vällingby centrum invigdes 1954. Sedan dess har många aktörer bytts ut i lokalerna, där det senast fanns en foodcourt.

Planer på nattklubb slopades

Men lokalerna har gapat tomma sedan foodcourten stängde för ett par år sedan. Centrumets förvaltare Vällingby city hade långt framskridna planer med en aktör som bland annat ville öppna en nattklubb i Vällingehus förra sommaren. Men planerna stoppades.

– Det visade sig att det blev ett så omfattande jobb med ljudisolering att det inte fungerade med den intressenten, sade Rikard Lindegren, centrumchef för Vällingby city, då.

Men nu ska lokalerna slå upp portarna igen. Den 1 september får Vällingby centrum restaurangen Gnarly Market, som förutom mat inspirerad av det amerikanska och italienska köket också erbjuder bowling och femkamp, bland annat.

Bolaget bakom Gnarly market har också köpt upp O’learys på nedervåningen. Men sportbaren blir kvar och det kommer att finnas en trappa upp till aktivitetsbaren.

– Att få skapa en ny destination i Vällingby med fokus på god mat, trivsel och roliga aktiviteter som exempelvis bowling känns jättespännande, Säger VD Jani Lindblad i ett pressmeddelande.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Brott

Höll patient som gisslan och slog sköterska

Tjejer på spinning, träningscykling på gym
Insändare

”Sluta kommentera min kropp”

Sport

Sportsvepet: Bullerbråk, rally och glädjerus

Nyheter

35 000 löpare intar Södermalm i helgen

Stockholm fotomaraton, Tove Voss och Emil Gyllenberg
Nöje

24 bilder på 24 timmar – dags för fotomaraton

Trafik

85 miljoner kronor ska göra Torsgatan mysig