ANNONS

Snart öppnar bytesboden i Brunna igen!

Mikael Thelin är mycket glad att dra igång med bytesboden igen.
Mikael Thelin är mycket glad att dra igång med bytesboden igen.
Den femte februari kan man igen lämna in och byta till sig saker i bytesboden på Brunna Kretsloppscentral. Från att ha varit obemannad och rörig är den nu organiserad och bemannad.
ANNONS

Bytesboden hade länge varit rörig. Den var i princip obemannad. Även osämja uppstod då och då mellan de som lämnar och hämtar saker. Det fick Mikael Thelin, Enhetschef Avfall vid Tekniska avdelningen i Upplands-Bro kommun, samt ansvarig för bytesboden, att stänga boden i december förra året.

– Vi tog en paus för att skapa bättre arbetsmiljö för de som arbetar här på Brunna kretsloppscentral, säger Mikael.

Historiskt sett har folk från Arbetsmarknadsenheten städat två gånger i veckan och tagit bort sådant som inte passade in. Men mellan deras besök blev det jättestökigt.

Stort intresse

– Jag blev jätteledsen att behöva lägga ner den. Många hörde av sig när boden stängdes, men pausen var viktig för att kunna genomföra en utveckling, säger Mikael.

Han hade haft dialog med Arbetsmarknadsenheten under året för att få mer arbetskraft till Bytesboden. Det gick igenom och en av de stora förändringarna är att Bytesboden får nya öppettider med bemanning.

Mer butikskänsla

– Vår vision är att på sikt skapa mer butikskänsla. Boden kommer vara bemannad tisdagar, torsdagar och fredagar mellan 11 och 16. Vi kommer gå igenom prylarna för att se att de är hela, rena och fungerar innan vi ställer fram dem. Och se till att plocka rent och hålla snyggt på hyllorna, säger Mikael.

– Vi gör det för att besökarna ska uppleva en trevligare miljö, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.