Nu öppnar Robin Delselius i Gamla Enskede

På fredag öppnar Robin Delselius bageri i Gamla Enskede bageris lokaler.
På fredag öppnar Robin Delselius bageri i Gamla Enskede bageris lokaler.
In i det sista fixas och donas det i lokalen. På fredag öppnas Robin Delselius bageri i Gamla Enskede.
– Det känns spännande. Det ska bli ett genuint kvartersbageri, säger Robn Delselius.

På fredag klockan 07 öppnar Robin Delselius bageri Gamla Enskede bageris lokaler. Med knappt två dygn kvar till öppnandet är det är full fart inne i lokalerna.

– Det känns spännande. Om allt blir klart i tid. Det är lite struligt de här sista dagarna, men vi kommer att fixa det. Igår hade vi 18 hantverkare i lokalen. Det blir sena timmar på torsdag, men vi kommer att stå där glada på fredag morgon, säger Robin Delselius.

Intresset från Enskedeborna är stort. Många har längtat och undrat när bageriet ska öppna.

– Vi har känt att det är ett stort intresse och det sätter lite extra press på oss att bli klara. Det känns kul, säger Robin Delselius.

Känt bagarpar tar över Centralkonditoriet

På tisdag är det fettisdagen och på onsdag Alla hjärtans dag – kanske två av de mest intensiva dagarna för bagerier. Är ni redo för det?

– Vi gör de inte lätt för oss, haha. Men vi tänkte att vi måste öppna till fettisdagen så att folk får smaka våra goda semlor. Därför har vid deadline på fredag.

Vad kan Enskedeborna se fram emot när ni öppnar?

– Det blir väldigt goda grejer gjorda med bra råvaror och mycket ekologiskt. Det ska bli ett genuint kvartersbageri. Vi har gått in mycket för inredningen och känslan. Vi vill att man ska få den där mysiga känslan av ett kvartersbageri oavsett om man äter frukost, lunch eller köper med sig helgbröd hem.