De öppnar fotostudio med upplevelse i fokus

Cizzi Berglund Pihl och Linda Rehlin Krusé öppnar fotostudio i Bällstabergs torg.
Cizzi Berglund Pihl med Linnea tre månader på magen, och kollegan Linda Rehlin Kruse.
Lekfulla ögonblicksbilder är fotografkompanjonerna Linda Rehlin Kruses och Cizzi Berglund Phils specialité.
På Bällstabergs torg i Vallentuna öppnar de fotostudion 360you som framkallar bilder med skratt.

Flyttkartongerna står uppradade i en hörna och väntar tålmodigt på att packas upp. Lokalen som fram till alldeles nyligen var ett gym har fotograferna Linda Rehlin Kruse och Cizzi Berglund Pihl tagit över.

Här tänker de öppna fotostudio 360you dit alla kan vända sig för att få hjälp att bli fotograferade, sätta ihop ett bröllopsalbum eller föreviga ett möte med mor och farföräldrarna. Affärsidén är att ge kunden en rolig stund där ögonblicken fastnar på bild.

– Vi försöker göra fotograferingen till en upplevelse för våra kunder utan att de ska känna sig medvetna om kameran. Det blir något annat än att få höra titta hit och le, säger Linda.

Fokus är att barnen ska få en rolig stund så de glömmer att kameran finns där

Säger Linda Rehlin Kruse.

Lekande fotoögonblick

I lekhörnan vilar en bild mot väggen med två barn som skrattar så mycket att ena flickan har lagt handen på pannan.

– Fokus är att barnen ska få en rolig stund så de glömmer att kameran finns där. Ofta tror barn att vi inte har tagit några bilder för vi har lekt så mycket, säger Linda.

Kännas som hemma

I flera år har de jobbat tillsammans, men nu är det första gången de skaffar sig en riktig arbetsplats, fast hemtrevligare.

– Vi tänker inreda studion som ett andra hem. När du sätter dig i en soffa ska det känna som att vara hemma hos någon, där alla är välkomna, säger Cizzi.

”fina husfasader och vackra naturmiljöer”

Valet föll på Bällstaberg eftersom Cizzi flyttade hit med familjen för två år sedan och i maj blir även Linda Vallentunabo.

– Vi tror på att jobba lokalt, även om vi inte är begränsade till en viss plats. Men i Vallentuna finns många fina husfasader och vackra naturmiljöer som vi med all säkert kommer att använda, säger Cizzi.

Förutom upplevelsebaserad fotografering håller de även i kurser för yrkesfotografer och jobbar med varumärkesutveckling.