ANNONS

De öppnar deli i gamla polishuset

Kristoffer Delselius och Mimmi Kristiansen
Kristoffer Delselius och Mimmi Kristiansen på Deli Verkstan. Foto: Sara Alinder.
Porslinskvarteren växer och förändras. Med det öppnar nya möjligheter för näringsidkare. Nu har flera nya företag öppnat i Gustavsbergs hamn.
ANNONS

Det gamla polishuset har fått nya hyresgäster. En saluhall i miniformat kallar sig nyöppnade Deli Verkstan, som inspireras av såväl saluhallarna i Spanien som Södermalm. Under december har butiken haft smygpremiär och verkar ha hittat rätt känsla.

– Folk har sagt att det är som att komma in på Sofo. Vi tänker ganska brett, arbetar med eget kök och producerar mycket egna varor. Dessutom har vi nollvision i matsvinn, butiken ska vara vårt skafferi, säger Kristoffer Delselius.

Att Gustavsberg expanderar tycker han är jättebra.

– Man ska kunna vara kvar här om man vill ta ett glas vin och bara socialisera och inte behöva röra sig så mycket. Det ska vara enkelt och det är det många som efterfrågar, för det saknas härute, säger Kristoffer Delselius.

I närtid planeras även sittplatser i delin och matlagningskurser.

Nygammal bistro

Anna Runberg och Andreas Stenberg heter krögarparet som öppnar Bistro Gustavsberg i ny regi. Strax innan jul byggs det för fullt i lokalerna för att få allt klart till öppningen den 1 januari.

Här blir det trerätters under helgerna, kvällsöppet, samt luncher till alla och mellis-meny för läxläsande ungdomar dagtid.

– Vi vill vara en personlig kvarterskrog där husman möter bistro och en mötesplats, säger Anna Runberg.

ANNONS

”Ett område som lever”

Att Porslinskvarteren växer och förändras gör att det öppnar nya möjligheter för näringsidkare i Gustavsbergs hamn med omnejd.

– Det är en fantastisk situation vi står i nu när vi håller på att bygga. Folk både jobbar och bor här, så området lever under stora delar av både dag och kväll, säger Anna Runberg.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.