Då öppnar nya Ölstugan på Kungsholmen

Mattias Jakob och hans bror Andreas Jakob driver flera restauranger i Göteborg.
Mattias Jakob och hans bror Andreas Jakob driver flera restauranger i Göteborg.
Kålpudding, pannbiff och mikrobryggd öl.
Det är vad nya Ölstugan som snart öppnar på Kungsholmen satsar på.
– Nu bygger vi om för att sätta vår egen prägel här, säger ägaren Mattias Jakob.

På golvet ligger travar med gipsskivor och olika verktyg utspridda. Vid en av väggarna stryker en byggarbetare spackel.

– Där ska baren vara, säger Mattias Jakob och pekar mot en vägg.

Det är han tillsammans med brodern, Andres Jakob, som ska öppna Ölstugan på Hantverkargatan 26 på Kungsholmen. Tidigare huserade Sportbaren Offside i de 400 kvadratmeter stora lokalerna.

– Vi har rivit ner all inredning. Nu håller vi på att bygga om för att sätta vår egen prägel här, säger Mattias Jakob.

Just nu renoveras lokalerna på Hantverkargatan 26.

Ingen krogkung

Brödraparet öppnade sin första restaurang som också gick under namnet Ölstugan år 2010 i Göteborg. Sedan dess har det blivit nio ölstugor till. Åtta i Göteborg och en som är nyöppnad i Hornstull.

Men Mattias vill inte förknippas med epitet som ”krogkung” eller ”krogimperium”.

– Vi är två vanliga killar bara. Man skulle kunna kalla det för ett familjeföretag, säger han.

Kolpudding och pannbiff

Ölstugans koncept är att endast servera öl producerad i Sverige och husmanskost. Målsättningen är att få till en folklig stämning där alla känner sig välkomna. Mattias Jakob tror att möjligheterna är goda för att lyckas på Kungsholmen.

– Vi serverar mat som kålpudding och pannbiff. Och vi vill satsa ännu mer på köket, säger han och fortsätter:

– I baren ska vi ha plats för 20 ölkranar, med svenskproducerad öl.

Öppning sker förmodligen i mitten av mars.

Öppnar i mars

Snickarna jobbar för fullt med att få klart restaurangen, som just nu påminner mer om en byggarbetsplats än en plats att äta på. Men bröderna Jakob hoppas kunna komma i ordning snabbt.

– Jag tror att vi öppnar i mitten av mars. Kanske tidigare än så till och med, säger Mattias Jakob.