ANNONS

Nu öppnar hajpade burgarhaket

Hamburgerhaket Babas öppnar i Sumpan efter lång väntan
Hamburgerhaket Babas öppnar i Sumpan efter lång väntan
Babas blev snabbt ett namn på kartan över Stockholms mest omtalade hamburgerhak när de öppnade i Rågsved 2013.
Nu är de redo att expandera – trots pandemin.
I morgon öppnar restaurangen i Sundbyberg.
ANNONS

– Äntligen! säger Ninos Basho på andra sidan luren.

Länge har skylten med svartvita bokstäver på Ekensbergsvägen skvallrat om ett nytt hamburgerhak. Frågan har varit när, och ju längre tiden gått har frågan allt mer blivit ett om. Nu är tiden här. I morgon slås dörrarna till Babas Burgers and Bites upp för första gången i Sumpan.

– Vi var lite tveksamma att öppna nya stället i rådande situation. Men nu känns det som om läget har blivit lite mer stabilt, säger Ninos Basho, kommunikatör vid Babas.

Babas

Så här ser nya Babas-restaurangen ut. Foto: Babas.

Planerna på den nya restaurangen tog fart vid årsskiftet precis efter att de öppnat restaurangen i Kista. Lokalen ligger i anslutning till Solna business park och var redan i januari prydd med en Babas-skylt. Men coronapandemin har slagit hårt mot restaurangbranschen, så även mot Babas. Att bedriva restaurang utifrån Folkhälsomyndighetens riktlinjer har krävt en stor omställning för både personal och gäster. Planen var att öppna i april eller maj månad, men för varje dag som gick kom det striktare rekommendationer, berättar Ninos Basho.

Hur förbereder ni er inför morgondagens premiär?

– Man är aldrig helt klar förrän man har kickat igång, svarar Ninos Basho skrattandes.

Den nya restaurangen är lite större än den i Högdalen och har mer öppen yta. Här kommer ett 80-tal personer kunna få plats när omständigheterna tillåter. Förra veckan gjorde man en testkörning av köket och ventilationen. Allting funkar och Ninos Basho lovar att de som tidigare besökt Babas kommer känna igen Babas.

ANNONS

Snart slår dörrarna upp. Foto: Babas.

Vad är det bästa på menyn?

– Man bör definitivt testa våra signaturburgare som våra hip hop-artister har gjort. Cataleya, Adjaib, Helt Seriöst och de allra senaste Pippi Burger och Hotspot… Pippiburgaren har varit en het favorit sedan den kom ut, säger Ninos Basho.

Babas öppnar klockan 11 tisdag 26 maj på Ekensbergsvägen 130C.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.