ANNONS

Nu öppnar Sats i Farsta igen

Sats öppnar igen efter att ha varit stängt i 14 dagar på grund av coronaviruset.
Från och med torsdag är Sats i Farsta öppet igen.
Efter två veckor av corona-shutdown öppnar nu Sats samtliga träningsanläggningar i Stockholm igen.
– De allra flesta medlemmar har tyckt att det var bra att vi agerade, säger Malin Selander.
ANNONS

Det har gått två veckor sedan gymkedjan Sats stängde alla sina träningsanläggningar i både Sverige, Norge och Danmark på grund av coronaviruset. I Stockholm stängdes 62 anläggningar och samtliga medlemmar fick nöja sig med onlineträning på Sats hemsida för att hålla sig i trim.

Gym i Stockholm stänger på grund av coronaviruset

– Att stänga var en ren säkerhetsåtgärd. Vi fick också tydliga besked från både danska och norska myndigheter om att vi var tvungna att hålla stängt. Nu har vi haft tid att reflektera kring hur vi ska agera framöver och bestämt oss för att lyssna på vad Folkhälsomyndigheten i Sverige säger, säger Sats kommunikationschef Malin Selander.

Malin Selander. Sats.

Malin Selander. Foto: Pressbild

Öppnar igen

Senast i går uppmuntrade Folkhälsomyndigheten stockholmarna till fortsatt träning och rörelse – så länge det sker på ett ansvarsfullt sätt.

Därför öppnar Sats samtliga anläggningar i Sverige och Stockholm igen under torsdagen. Anläggningarna i Norge och Danmark håller fortsatt stängt.

– De allra flesta medlemmar har tyckt att det var bra att vi agerade. Men många har också ställt sig frågande till att varför vi stängde när ingen annan gymkedja i Sverige gjorde det. Det här är en speciell situation och vi är beroende av vägledning från Folkhälsomyndigheten. Det är dem som är experter i frågan, inte vi, säger Malin Selander.

ANNONS

Det betyder att träningssugna i Farsta kan fortsätta att träna i princip som vanligt, från och med torsdag.

Mindre gruppträningsklasser

För att se till att träningen sker på ett ansvarsfullt sätt framöver har Sats vidtagit flera säkerhetsåtgärder. Det handlar dels om att begränsa antalet platser på gruppträningsklasser och dels om bättre städrutiner.

– Vi kommer dessutom låta alla våra medlemmar träna på alla våra center i den region man bor för att man inte ska behöva göra några onödiga resor. Sen kvarstår såklart det grundläggande. Är man sjuk ska man stanna hemma. Det gäller både medlemmar och personal, säger Malin Selander.

Minisats kommer att fortsätta vara stängt och seniorklasser ställs in tills vidare.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.