ANNONS

Wadih från Väsby öppnar steakhouse från Vilda västern

Wadih Mourad öppnar Texas Longhorn i Upplands Väsby.
Runbybon Wadih Mourad öppnar Texas Longhorn på Dragonvägen.
Idén har marinerat i flera år. Nu öppnar Väsbybon Wadih Mourad restaurangen Texas Longhorn.
– Senaste tiden har man jobbat nästan 24 timmar för att få det som man vill ha det, säger han.
ANNONS

Tjurhuvudet Larry hänger på väggen, stolarna står där de ska. Det är dags för smygpremiär. Vänner och familj får inviga restaurangen Wadih Mourad länge velat öppna i Väsby.

– Det känns väldigt kul, spännande och intressant. Meningen var egentligen att vi skulle öppna innan sommaren men bygget har tagit tid. Men nu är vår maskot Larry på plats, säger han.

Steakhouse för ett rikare matutbud

Wadih Mourad har jobbat inom restaurangbranschen tidigare. Idén med att öppna en Texas Longhorn-restaurang har vuxit fram sedan början av 90-talet.

– Jag är ju ifrån Väsby och jag tycker att matutbudet har varit väldigt dåligt. Jag gillar Texas-konceptet, säger han.

De senaste fem åren har Wadih drivit kaféet Baristro i Bredden. Han säger att det varit svårt att hitta rätt lokal för det amerikanska kött- och långkokskonceptet, men till slut hittade han den på Dragonvägen, intill Väsby Centrum.

– Jag har tänkt på det här i flera år. Det har aldrig funnits någon bra mat. Ska man ut och käka med familjen måste man åka någon annanstans. Jag ville ha en familjär restaurang där familjer och vänner kan gå och äta.

Menyn har något för alla

Det är redan flera bord reserverade inför onsdagkvällens officiella invigning. På menyn finns allt från kött, revbensspjäll och kyckling till fisk och vegetariskt.

– Själv gillar jag ribsen och nachos bontaña. Mina barn gillar också dem. Man kan få dem med kött, kyckling eller vegetarisk.

ANNONS
Väsbybon

Wadih Mourad:

Ålder: 40.

Bor: I Runby.

Familj: Gift och har tre barn.

Intressen: Träna, fiska och resa.