ANNONS

Nordea har öppnat bankfacken efter inbrotten

nordea vällingby
Nordea i Vällingby centrum.
Efter de två kupperna mot Nordeas hölls lokalen stängd, och kunderna släpptes inte in till sina bankfack.
Nu har de öppnat igen.
ANNONS

I mitten av december tog sig ett okänt antal gärningsmän obemärkta in i Nordeas källare och bröt upp ett antal bankfack. Efter det stängdes lokalen och kunder som har bankfack hos Nordea släpptes inte in.

– Jag var där den 22 december, och då stod det en vakt där som sa att jag inte fick komma in. De sa de att det var en brottsplats och att de behövde utreda det som hänt, och det förstår jag, säger Fatima Nur.

Lokalen behövde återställas

Hon är en av de kunder som har hört av sig till Mitt i och varit frustrerad över att lokalen med bankfacken har hållits stängd, och att hon därför inte har kommit åt de saker hon har i sitt bankfack.

På Nordea berättar man att lokalen med bankfacken har hållits stängd efter inbrotten eftersom den behövde återställas. Nu är lokalen dock öppen igen.

– De ska ha tillgång till bankfacken nu, men kunder måste boka tid genom personalen, det går inte att bara komma under kontorstid, säger Jenny Wickman, pressekreterare på Nordea.

Kommenterar inte säkerheten

Nordea vill inte kommentera om de har sett över och gjort några förändringar av säkerheten efter de båda inbrotten.

– Vi kan inte gå in på detaljer, eftersom utredning pågår. Av säkerhetsskäl kan vi inte heller berätta i detalj vad som skett, vilka åtgärder vi har vidtagit och hur det ser ut, skriver presschefen Afrodite Kellberg i ett mailsvar till Mitt i.

ANNONS

Polisen har i dagsläget inga gripna för brottet.

– Vi väntar fortfarande på en del analyssvar, säger Johan Persson, förundersökningsledare på polisen i Vällingby.

ANNONS