ANNONS

Oppositionen kritisk mot nya parkeringsregler

Redan till hösten planerar Stockholms stad att införa parkeringavgifter i närförorter.
Redan till hösten planerar Stockholms stad att införa parkeringavgifter i närförorter.
De nya parkeringsreglerna i Stockholm får hård kritik av oppositionen som lyckades återremittera ärendet vid det senaste fullmäktigemötet. Resultatet blir troligen bara att beslutet skjuts upp.
ANNONS

Vid fullmäktigemötet den 13 juni lyckades den borgerliga alliansen återremittera beslutet om Stockholms stads nya parkeringsstrategi och plan på gatuparkering. I planen för ny gatuparkering ingår bland annat att gatorna i Ulvsunda och Traneberg avgiftsbeläggs. Där ska det kosta 10 kronor i timmen att stå vardagar från klockan 07.00-19.00.

Även i förorter som Årsta, Aspudden och Gullmarsplan införs sådana taxor. Invånare i berörda närförorter kan betala boendeparkering kring 500 kronor i månaden.

Oppositionen anser att konsekvenserna av hur de nya parkeringsreglerna slår mot stockholmarna inte är ordentligt utredda. I innerstan ska boendeparkeringen kosta 1 100 kronor i månaden.

Enligt de nya reglerna ska avgiften för boendeparkering för en motorcykel kosta hälften så mycket som det för en bil. Oppositionen anser att MC-tillståndet bör kosta mindre.

Parkeringsstrategin och parkeringsreglerna kommer upp på ett extra fullmäktigemöte den 27 juni. Allt talar för att det blir samma förslag som tas upp på nytt.

– Vi anser att ärendet har utretts länge och väl. Det har skickats ut på remiss till 118 instanser. Den 27 juni kommer samma ärende att behandlas på nytt, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd.

Majoriteten vill införa de nya parkeringsreglerna redan från hösten 2016. För den rödgrönrosa majoriteten handlar parkeringsstrategin om att förbättra framkomligheten för den rörliga trafiken och minska trafikens miljöbelastning.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.