Oppositionsrådet lämnar över stafettpinnen

Annika Andersson Ribbing.
Annika Andersson Ribbing.
Efter att ha varit engagerad Värmdöpolitiker i 15 år har det socialdemokratiska oppositionsrådet Annika Andersson Ribbing valt att lämna sin post.

– Det var ett svårt beslut, men det är dags att lämna över stafettpinnen, säger hon.

43-åriga Annika Andersson Ribbing tog över som oppositionsråd år 2012. I mars nästa år lämnar hon sitt uppdrag. Hon sitter dock kvar i kommunfullmäktige och fortsätter i landstingets trafiknämnd.

– Det är ingen dramatik i beslutet, även om det var svårt att fatta. Men någon gång är det dags att gå vidare och jag tror man ska göra det så länge man fortfarande gillar det man gör och har gjort. Jag har älskat politiken och jag brinner fortfarande starkt för många saker som skulle kunna göras så mycket bättre i Värmdö, säger Annika Andersson Ribbing.

Partitoppen har varit heltidsengagerad i Värmdö i snart 15 år. Mestadels av tiden har hennes fokus legat på skolpolitiken, men det är inte det hon går tillbaka till.

– Under det kommande året är min plan att fullfölja mina studier och ta en examen, sannolikt med en annan inriktning än den lärarexamen jag aldrig fullföljde, säger Annika Andersson Ribbing.

Nu väntar en nomineringsprocess i den lokala partiföreningen i Värmdö och valberedningens arbete tar vid. Målsättningen är att medlemsmötet i januari väljer ett nytt oppositionsråd, som ska tillträda 1 mars 2016.