ANNONS

Örby kan få en ny förskola

En ny tillfällig förskola på 6-8 avdelningar föreslås på Råbyvägen i Örby. Dessutom kan det bli en öppen förskola i samma lokaler.

Närheten till Huddingevägen kan dock sätta stopp för förskolan.
ANNONS

Under kommande år planeras och byggs omkring 150 nya lägenheter och radhus i Örby, bland annat i Örby centrum. Dessutom finns det planer för att bygga modulhus för flyktingar på Älvsjömässans extraparkering.

I takt med att Örby växer behövs fler förskoleplatser.

Idag finns två kommunala fröskolor i Örby. Enligt förvaltningen kan dessa förskolor täcka in det kommande behovet av förskoleplatser, men i så fall efter renovering och utbyggnad.

I och med den ökade efterfrågan på förskoleplatser i Örby föreslår förvaltningen att en ny tillfällig förskola uppförs på Råbyvägen med 6-8 avdelningar som ska stå inflyttningsklar under första kvartalet 2017.

När renovering och utbyggnad är klar kan verksamheten på Råbyvägen flytta tillbaka till Vinåkersvägen efter 2022 och den tillfälliga förskolan avvecklas.

Idag finns sju förskoleavdelningar i Örby. Efter den föreslagna utbyggnaden skulle Örby ha mellan 17 och 21 avdelningar vilket täcker in den framtida efterfrågan i området, enligt förvaltningen.

Tjänstemännen påpekar själva att närheten till Huddingevägen innebär att platsen är bullerutsatt och kan bedömas olämplig ur luftkvalitetssynpunkt. Dessa aspekter ska utredas närmare innan byggnationen påbörjas. Projektering avbryts vid indikationer på bristande miljö.

Stadsdelsnämnden ska på torsdag den 16 juni besluta om man vill ge förvaltningen i uppdrag att utreda en förskola på Råbyvägen närmare. Läs hela tjänsteutlåtandet här.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.