ANNONS

Ordförande tog 1,6 miljoner från BRF-kassan

Bankdosa
BRF-ordförande förde över 1,6 miljoner kronor till sina egna konton.
Mannen var ordförande för bostadsrättsföreningen i Vällingby. Vid 19 tillfällen förde han över pengar från föreningens konto till sina egna.
Nu har tingsrätten dömt honom för grov trolöshet mot huvudman.
ANNONS

Mannen var ordförande för sin bostadsrättsförening i Vällingby och hade fullmakt för att ensam göra överföringar för föreningens räkning.

Men när hans egna företag började gå dåligt började han använda sig av bostadsrättsföreningens pengar för att få rull på sin egen verksamhet. Han misslyckades gång på gång och gjorde allt fler överföringar från föreningens konto till sina privata konton och till sitt företag.

Under 2014 gjorde han 19 överföringar och det totala beloppet han tog från föreningen blev nära 1,6 miljoner kronor. Men det räckte inte för att täcka underskotten i företaget , som gick i konkurs.

Nu har mannen dömts för grov trolöshet mot huvudman. Straffvärdet för brottet är tio månaders fängelse, men då mannen sedan tidigare är ostraffad och lever under i övrigt ordnade förhållanden har tingsrätten dömt honom till villkorlig dom och 180 dagsböter.

På båda parternas begäran ska de lösa skadeståndsdelen i en annan uppgörelse, som de beräknar nå inom kort.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.