SD:s ordförande i Sollentuna riskerar uteslutning

Mikael Stigenberg SD Sollentuna
Mikael Stigenberg, Sverigedemokraternas ordförande i Sollentuna.
Mikael Stigenberg SD Sollentuna.
Mikael Stigenberg, Sverigedemokraternas ordförande i Sollentuna.
Mikael Stigenberg, Sverigedemokraternas ordförande i Sollentuna, hotas av uteslutning ur partiet. Detta då han inte hörsammat partitoppens uppmaning att göra sig av med den politiske sekreteraren Mikael Valtersson på grund av hans kopplingar till högerextrema miljöer.

Lokaltidningen Mitt i avslöjade i februari att Mikael Valtersson, som tidigare uteslutits ur SD,  arbetade som politisk sekreterare i Sollentuna och i Haninge.

Valtersson hade tidigare uteslutits ur SD bland annat på grund av sin kopplingar till tongivande högerextremister. Han hade även använt Hitlers smeknamn vid inloggningar och mejlat nazistiska tolkningar av reklam för Absolut Vodka.

Valtersson kvar i Sollentuna

Partiet centralt uppmanade de lokala partigrupperna att göra sig av med Mikael Valtersson. Haninge gick partitoppen till mötes, men i Sollentuna fick Valtersson jobba kvar då Mikael Stigenberg tyckte att uppgifterna var gamla och dessutom inte särskilt allvarliga.

Nu har Sverigedemokraterna startat ett personärende och Stigenberg – som utöver en plats i Sollentunas kommunfullmäktige även är engagerad på länsnivå som ledamot i regionfullmäktige och regionstyrelsen – riskerar att uteslutas.

”En diskussion jag tar med landstingsgruppen”

Gabriel Kroon, gruppledare för partiet i regionstyrelsen  (landstinget) hoppas att partiet hanterar ärendet skyndsamt. Hur det påverkar SD:s arbete i regionstyrelsen om Stigenberg utesluts vill han inte svara på.

– Frågan är för tidigt ställd i och med att ärendet fortfarande är pågående. Men skulle det bli ett faktum är det en diskussion jag tar med landstingsgruppen, skriver han i ett sms till Sollentunadirekt.

”Vi får se vad som händer”

Mikael Stigenberg själv berättar att han ännu inte har blivit kontaktad av sitt partis ledning.

– Nej, jag har inte hört något från dem, bara hört att de har ett ärende på gång. Vi får se vad som händer, säger han.