M-ordförande i storbråk på Twitter

Peter Freijs ursprungliga inlägg om artikeln med Emerich Roth.
Peter Freijs ursprungliga inlägg om artikeln med Emerich Roth.
Peter Freij är Tyresömoderaternas ordförande och en flitig användare på mikrobloggen Twitter.
Nu får han kritik från flera håll efter att ha sågat uttalanden från förintelseöverlevaren Emerich Roth.
"Så vidrigt och historielöst att jag saknar ord! En skammens dag för M", skriver Jonas Gardell om utspelet.

Moderaterna i Tyresös ordförande Peter Freij har hamnat i ett twitterbråk med bland andra Jonas Gardell, Lars Ohly och Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson. Anledningen är att Peter Freij igår delade Svenska dagbladets intervju med förintelseöverlevaren Emerich Roth, som bar rubriken ”Kinberg Batra, du banar väg för ondskan”.

Moderaterna i Tyresös ordförande Peter Freij.

– Här brunsmetas Kinberg Batra och Moderata samlingspartiet av SvD av alla tidningar, vänstervridningen har gjort att jag avstår, twittrade Peter Freij som kommentar till artikeln och fortsatte dela ut kängor till SvD och diverse meningsmotståndare i efterföljande tweets.

”Vidrigt och historielöst”

Det fick Jonas Gardell att reagera.

– Att avfärda en Förintelseöverlevare som ”brunsmetare” är så vidrigt och historielöst att jag saknar ord! En skammens dag för M, skriver han som svar på Freijs inlägg.

I dag förklarar Peter Freij att han inte har något emot att förintelseöverlevaren Emerich Roth fick komma till tals utan regerade på SvD:s rubriksättning.

– Att se sin partiledare och parti kopplas till historiens värsta brott fick bägaren att rinna över för mig, skriver han i dag och avslutar meddelandet med en bild på en hundvalp.


Mer om Tyresö:

Regeringen återinför värnplikt

Skagerling högaktuell för Alingsås