ANNONS

V-ordföranden ber om ursäkt för uppmaning om mejlmobbning

Elena Karlström.
Inför Vänsterpartiet Storstockholms demonstration utanför landstingshuset uppmanades till mejlmobbning mot finansregionrådet.
Elena Karlström, ordförande i Vänsterpartiet Storstockholm, gillade inlägg om att mejlmobba finansregionrådet Irene Svenonius (M): "Det var slarvigt av mig".
ANNONS

Under Region Stockholms budgetfullmäktige demonstrerar Vänsterpartiet Storstockholm under parollen ”Stoppa nedskärningarna i sjukvården”.

De annonserade om eventet på Facebook. En person skrev där: ”Finns det fler ideér om vad vi kan göra? Typ mailmobba Irene Svenonius eller dyl”.

Skärmdump

Var ett misstag

Kommentaren gillades av distriktsordförande Elena Karlström. Men det var ett misstag, säger hon nu:

– Jag ber verkligen om ursäkt för att jag tryckte på gilla-knappen på den kommentaren. Helt uppriktigt så läste jag det snabbt som mejlbomba, alltså en ganska vanlig påverkansmetod. Det var slarvigt av mig. Jag skulle aldrig medvetet gilla ett inlägg som uppmanar till mobbing.

Vänsterpartiet gillar mejlmobbning mot Svenonius på Facebook

Elena Karlström

Elena Karlström (V). Foto: Pressbild

Borde byta framtoning

Irene Svenonius (M), finansregionråd, kommenterade inlägget så här:

ANNONS

– Jag tycker naturligtvis att det är olyckligt när partier och höga företrädare uppmanar till mobbning av andra partiers höga företrädare.

Hon tycker att Vänsterpartiet måste förändra sin framtoning.

– De måste byta sätt att vara och ha ett annat tilltal. Om deras argument tryter är det bättre att de är tysta än att hota politiker, säger hon.

Demonstranter kräver att Svenonius avgår

Demo inför NKS/budgetdebatt

Vänsterpartiet demonstrerade utanför landstingssalen under tisdagen. Foto: Hanna Lilja

På plakaten utanför landstingshuset sår ”Avgå Svenonius” och ”Kom ut om ni törs”.

– Vi kommer fortsätta samlas utanför varje regionfullmäktigemöte tills den moderatledda alliansen slutar bråka med vårdpersonalen. Det behövs fler anställda i vården, inte färre, säger Elena Karlström.