ANNONS

Hon vill släppa stigmat runt utbrändhet

Kasia Lindahl vill släppa skammen runt utmattningssyndrom.
Kasia Lindahl blev utbränd - nu delar hon med sig av sin historia.
Hon var IT-konsulten som blev utbränd. Nu ordnar Segeltorpsbon Kasia Lindahl en berättarkväll för att släppa stigmat runt utmattningssyndrom. "Detta drabbar tyvärr fler och fler. Jag hoppas att mina erfarenheter kan hjälpa andra att tillfriskna snabbare, säger hon."
ANNONS

För fem år sedan blev Kasia Lindahl, då 33 år, utbränd. Hon körde på hårt på jobbet, för att sedan inte orka gå dit en dag.

Hon minns fortfarande känslan av tabu, att hon skämdes över att inte klara av kraven längre.

–  Jag kände mig odödlig. Tills en dag då jag inte orkade ställa mig i duschen innan jobbet. När jag väl blev sjukskriven var jag livrädd att någon granne skulle se mig i köksfönstret mitt på arbetsdagen. Så mycket skämdes jag. Det tog mig ett halvår att acceptera och förstå hur illa det var med mig, berättar Kasia Lindahl.

I dag har hon bytt karriär och jobbar bland annat som yogalärare och träffar många som lider av stress.

Nu ordnar Kasia Lindahl en gratis berättarkväll på ABF-huset i Huddinge, följt av två kurstillfällen för de som vill lära sig mer om utmattningssyndrom.

Det är inte lika ofta som man läser om vanliga Svenssons i förorten

Hennes mål är att deltagarna ska känna igen sig själva, eller en närstående, utan att känna sig ensamma om vad de upplever.

– Det finns fortfarande en skam runt att bli utbränd. Ofta är det blonda, medelålders, kvinnor i media som berättar om utmattning. Det är inte lika ofta som man läser om vanliga Svenssons i förorten som inte orkar med, säger hon.

Berättarkvällen äger rum den 24 januari. Det går att läsa mer om tillfället på www.zebrazone.se, som hennes hemsida heter.

ANNONS

Själv mår Kasia Lindahl mycket bättre i dag efter att ha fått hjälp av sjukvården.

– Jag har fått jättemycket hjälp och har lärt mig mycket. Men man blir inte kvitt sina mönster över en natt, jag måste välja rätt varje dag för att inte hamna där igen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.