ANNONS

Ordningsvakter vid badplatser i Upplands Väsby

Kairobadet i Upplands Väsby. Ordningsvakter och corona.
Ordningsvakter vid Kairo.
I syfte att ta höjd för eventuella ordningsstörningar som kan uppkomma vid trängsel har Upplands Väsby kommun anlitat ordningsvakter för att besöka badplatser och Vilundaparken.
ANNONS

Vid Kairobadet skiner solen från en klarblå himmel. I jämn takt ropas beställningsnummer ut från kioskens högtalarsystem: ”76 med pommes!”.

Efter en annorlunda vår kom så till sist en sommar, även den av mer annorlunda sort.

Kairobadet i Upplands Väsby.

Kairobadet i Upplands Väsby. Foto: Emil Salmaso

Ordningsvakter besöker baden

I syfte att ta höjd för eventuella ordningsstörningar som kan uppkomma vid trängsel har Upplands Väsby kommun anlitat ordningsvakter för att besöka badplatser och Vilundaparken.

I två veckor besöker ordningsvakterna Väsbys badplatser några gånger per dag. Bland annat i Kairo och Bollstanäs.

Ordningsvakt: ”Vi kollar framför allt efter stök eller bråk”

Mitt i besöker Kairobadet för att prata med solbadande Väsbybor men även med ordningsvakterna som finns på plats. Ingen av dem säger sig ha behövt ingripa vid bråk eller vid trängsel.

– Vi kollar framför allt efter stök eller bråk, inte i fall människor håller avstånd, säger en av ordningsvakterna inte vill uppge sitt namn.

Väsbybon Christer Lintala och sonen Leo tycker att folk håller bra med avstånd vid Kairobadet i Upplands Väsby. Ordningsvakter och corona.

Väsbybon Christer Lintala och sonen Leo tycker att folk håller bra med avstånd vid Kairo. Foto: Emil Salmaso

ANNONS

Läget vid Kairo

Vid Kairo är det mycket folk, men de flesta ser ut att ha myndigheterna rekommendationer i minnet. I motsats till bilarna på parkeringen, i och med parkeringsförbudet på Runsavägen.

Väsbyborna Christer Lintala och sonen Leo är inte så oroliga för smittspridningen men tycker att folk är bra på att hålla avstånd till varandra.

– Det är rätt mycket folk nu när det är så varmt, säger Leo Lintala.

– Men det är många som är borta ändå, och det är inte som att man ligger på varandra. Kanske några ungdomar som sitter lite tätt, säger Christer Lintala.

Kairobadet i Upplands Väsby. Corona.

Foto: Emil Salmaso

Kommunen: ”Det är en annorlunda sommar”

Emma Rauf Otworowski är tillförordnad säkerhetschef på Upplands Väsby kommun. Hon förklarar att kommunen inte anlitat ordningsvakterna för att de är oroliga för bråk vid badplatserna.

– Den här sommaren var speciell då vi gick in i den, det är en annorlunda sommar. Då värmen kom allra först så fick vi rapporter att det var lite trångt, inte stökigt, och då bestämde vi oss för att öka bemanningen, säger Emma Rauf Otworowski.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.