ANNONS

Ordningsvakter eller inte – hetaste frågan

Polisen på plats i Vårberg – men så ser det inte alltid ut.
Polisen på plats i Vårberg – men så ser det inte alltid ut.
Mitt i Söderort ser tillbaka på året som gått. En av de hetaste frågorna har varit de stökiga centrumen – och om kommunala ordningsvakter är lösningen på problemen.
ANNONS

I början av 2017 lovade Skärholmspolisen att prioritera både Vårberg och Sätra centrum, genom ett så kallat medborgarlöfte. Men resurserna räcker inte. Larmen har varit många under året, om stökiga ungdomsgäng, stölder, rån och om mer eller mindre öppen narkotikaförsäljning.

Kanske är kommunala ordningsvakter lösningen när polisen sviktar? Många invånare har hört av sig till stadsdelens lokalpolitiker, med krav på sådana i båda centrumen.

Den politiska debatten har varit hård. Allianspartierna är för kommunala ordningsvakter, men den rödgröna majoriteten säger hittills nej. Motiveringen är inte minst att kommunens uppgift inte är att sköta polisiära uppgifter, utan att arbeta förebyggande. Däremot har stadsdelsförvaltningen finslipat samarbetet med både polis och centrumägare, för att öka tryggheten i områden. Debatten lär fortsätta.

Ordningsvakter eller inte – en het fråga

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.