ANNONS

Orkesterskolan El Sistema får 300 nya platser

El Sistema
Barn i El Sistema repeterar i Bredängsskolan våren 2018.
Nu får fler barn lära sig att spela ett instrument gratis. Ytterligare 300 elever får en plats i El Sistema under 2019.
Satsningen på orkesterskolan kostar 1,3 miljoner kronor per år.
ANNONS

Drygt 2 000 barn i Stockholm lär sig spela instrument i El Sistema – orkesterskolan som vänder sig till barn i ytterstaden. Under 2019 får de sällskap av ytterligare 300 barn.

Stockholms stad lägger 1,3 miljoner kronor ur kulturbudgeten på satsningen.

– El Sistema når målgrupper i stadsdelar där kulturutbudet hittills varit begränsat. Dessa 300 platser skapar större möjligheter för barn att prova på det egna skapandet, träffa nya vänner och samtidigt ge dem ett första möte med kulturlivet, säger kulturborgarrådet Jonas Naddebo i ett pressmeddelande.

Några nya filialer ska inte öppnas. I stället ska de 300 platserna rymmas där El Sistema redan verkar – skolor i Skärholmen, Bredäng, Vårberg, Rågsved, Fagersjö, Farsta Strand, Tensta, Kista, Husby och Rinkeby. Exakt vilka av skolorna det blir är ännu inte klart.

Orkesterskolan El Sistema kom till Stockholm 2013, då den startade i Bredäng. Sedan 2016 är den en del av Kulturskolan. Den vänder sig till barn mellan 5 och 12 år och är gratis.

Socialdemokraternas vallöfte var att utöka El Sistema med 500 nya platser under 2019 och att öppna nya filialer i Östberga och Skarpnäck.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.