Orminge 50 år – bidra med din slogan!

Ska firas.
Ska firas.
2017 är inte vilket år som helst – det är Orminges 50-årsjubileum. Det ska firas med kultur, fest och historia hela året. Redan nu kan du bidra med förslag på Orminges egen slogan.

”Ett annat Nacka”, ”Orminge lever” eller varför inte ”I Orminge vill jag boo”? Bara fantasin sätter gränser när Orminge ska få en alldeles egen slogan. I år fyller nämligen Orminge jämt, 50 år. Det kommer att märkas under hela året. Den 25 mars invigs en stor utställning på biblioteket, Folkets hus och i centrumhuset där en mängd aktörer bidrar med sina sätt att se Orminge, i då-, nu- och framtid.

Då är också tanken att lansera Orminges slogan. Bosse Ståldal är initiativtagare till Orminge 50 år. Han har spridit budskapet om en ny slogan i olika Facebookgrupper, och uppmanar Nackaborna att inkomma med sina kluriga förslag.

– Jag har fått in 25 förslag, kanske fler. Tanken är att de mest ”gillade” bidragen ska gå till final och sen ska vi lansera en vinnare, säger han.

Bosse Ståldal har bott i Orminge många år och har varit chef på Folkets hus här. Att ge Orminge en rejäl 50-årsfest tyckte han var på sin plats.

– Det är inte varje år ett miljonprogramsområde fyller 50. Jag tyckte det var värt att göra något. Orminge står inför en stor omvandling, det ska byggas 1200-1400 bostäder i centrum, allt det nya gör det också lämpligt att att fira 50, säger han.

Kommunen, Orminge skola, Folkets hus och hembygdsföreningen planerar just nu för fullt för årets aktiviteter och artister. Datum och detaljer är inte spikade än. Programmet når sin kulmen under den 38:e upplagan av OrmingeKarnival som 2017 får temat ”Mitt Orminge”. I år blir det extra speciellt, menar Bosse Ståldal.

– Karnevalen sammanfaller med att de första flyttade in i Orminge, den 2 juni 1967, säger han.

Vill du ge Orminge en slogan? Gå in på Orminge 50 år på Facebook eller maila ditt förslag till bosse@boofolketshus.se.