Boende oroliga efter dödsskjutning i Tensta

Som en minneslund på bakgården på Risingeplan.
Som en minneslund på bakgården på Risingeplan.
Boende är oroliga efter dödsskjutning i Tensta
– Dödandet verkar aldrig ta slut, säger boende på Risingeplan.
Häktning av den misstänkta mannen väntas under tisdagen.

På en bakgård på Risingeplan i Tensta formar lövräden en halvcirkel. Där samsas hundratals ljus, blommor och hälsningar till den 22-årige man som sköts ihjäl i fredags.

Flera boende är som Mitt i träffar är skakade och oroliga. Av den anledningen vill ingen, ställa upp med namn eller bild i tidningen.

– Jag och mina barn bor här, jag är orolig. Dödandet verkar aldrig ta slut, säger en kvinna.

Det var vid 20.38-tiden i fredags som flera personer larmade polisen om skottlossning på Risingeplan i Tensta. Flera smällar ska ha hörts i området och enperson skottskadades.

Personen, en 22-årig man, fördes akut i en polisbil till Karolinska sjukhuset. Mannens liv gick inte att rädda och han avled senare av sina skador.

Häktning väntas imorgon

Under lördagen anhölls en man i 30-årsåldern. Inledningsvis var mannen skäligen misstänkt för delaktighet i mord. Under måndagen ändrade åklagaren rubriceringen till vållande till annans död och grovt vapen brott.

– Vi får se om det tillkommer andra rubriceringar längre fram, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

I morgon tisdag, väntas åklagare begära den misstänkta mannen häktad, enligt Kjell Lindgren.

 

Fakta

Straffskala

Vållande till annans död:  Kan ge upp till två års fängelse för brottet eller till böter om brottet anses ringa. Om brottet anses grovt skall fängelsestraffet bli mellan ett och sex år.

Grovt vapenbrott: Kan ge fängelse i ett till fyra år.