ANNONS

Oroliga grannar efter dörrmarkeringar i Sköndal

Kritstreck i blyerts bredvid lägenhetsdörrar i Sköndal.
Kritstreck i blyerts bredvid lägenhetsdörrar i Sköndal.
Någon har ritat blyertsstreck vid gångjärnet bredvid lägenhetsdörrar i ett bostadsområde i Sköndal. Boenden är nu oroliga för inbrottsrisk.
– Det är rätt obehagligt, säger Sköndalsbon Tommy Frejd.
ANNONS

Tommy Frejd är ordförande för bostadsrättsföreningen dopfunten i Sköndal och har upptäckt kritstreck i blyerts vid sidan av dörrar i sitt bostadshus på Sköndalsvägen 90.

– Jag trodde först att det var en markering för att det bodde rörelsehindrade i lägenheten, eller något i den stilen, säger Tommy Frejd.

Efter samtal i huset insåg de boende att det inte fanns några sådana samband mellan markeringarna.

– Det fanns tio markeringar i vår trappuppgång och fem i trappuppgången bredvid. Jag vet inte hur det ser ut i området i övrigt. Strecken utanför vissa dörrar var lodräta medan andra var vågräta, säger Tommy Frejd.

Anmält till polisen

Boende i Hagsätra har gett uttryck för oro på sociala medier efter liknande blyertsmarkeringar på dörrar. Enligt Farstapolisen är märkning av dörrar i form av exempelvis tejpbitar på dörrkarmar, ett vanligt tillvägagångssätt bland inbrottstjuvar. Kritstreck på väggen är dock inget de stött på tidigare, menar kommunpolisen Mikael Sundberg i Farsta.

– Vi är såklart väldigt intresserade av att ta reda mer om det här men märkning med blyerts på dörrar men det är inget tillvägagångssätt vi sett tidigare från inbrottstjuvar, säger Mikael Sundberg.