ANNONS

Orsakade vattenskador på tre våningar – vräks

Vattenläcka i Täby
Enligt Akelius orsakade vattenskadan kostnader på flera hundra tusen kronor.
I våras upptäckte hyresvärden Akelius att det rann vatten från taket i en lägenhet i Täby. Det visade sig att grannen på våningen ovanför glömt stänga av en kran. Nu vräks grannen för att han varit grovt oaktsam och dessutom vanvårdat sin egen lägenhet.
ANNONS

Vattenskadorna upptäcktes mitt i natten i början av mars förra året. Nu har Svea hovrätt ändrat en dom i Hyresnämnden vilket innebär att mannen som orsakade skadorna inte får bo kvar i sin lägenhet.

Bott i lägenheten lång tid

Mannen hade lovat bättring och hänvisat till att han bott i lägenheten i 25 år. Han lovade också att betala skadorna, men det hjälpte inte. Enligt hyresvärden Akelius orsakade mannen vattenskador på två våningar under sin egen genom att glömma vattenkranen på.

Dessutom förvärrades skadorna genom att mannen dröjde med att evakuera sin egen lägenhet mer än tre och en halv månad, uppger värden.

Dröjde med att tömma lägenheten

I Hyresnämnden avslogs först hyresvärdens ansökan om att hyresavtalet skulle upphöra, med hänvisning till att socialnämden intygat att mannen kunde betala skadorna och att han bott så länge i lägenheten utan att tidigare vanvårda den.

Hovrätten, dit Akelius överklagat, tyckte annorlunda och menade att det var oklart om mannen kunde ersätta skadorna. Enligt hovrätten fanns det också risk att mannen skulle missköta sig igen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.