ANNONS

Örskolans elever kan tvingas vänta fem år till på nya skolan

örskolan
Eleverna på Örskolan kan tvingas gå kvar i de tillfälliga lokalerna i flera år till.
Eleverna på Örskolan har gått i tillfälliga baracker i fem år. Nu kan det dröja ytterligare fem år innan nya Örskolan står klar.
ANNONS

Efter flera turer har kommunen bestämt att de själva ska riva och sedan bygga upp nya Örskolan.

Planen är att riva den gamla skolan och i stället bygga en ny skola och förskola med plats för ungefär 630 elever.

Vill möjliggöra ny idrottshall

Detaljplanen ska också möjliggöra för bygge av en ny mellanstor idrottshall samt en ny stickgata i anslutning till Örsvängen. Gatan ska underlätta för leveranser och avfallshantering till skolverksamheten.

Gång- och cykelvägar runt Örskolan föreslås även bli bredare och överföras till allmän plats.

Har gått fem år i baracker

I skrivande stund har eleverna på Örskolan gått i baracker i fem år. Och det ser ut som att det kommer dröja flera år till innan nya Örskolan kan stå färdig.

– Våra förhoppningar är att skolan ska finnas på plats någon gång mellan 2023-2025, säger Markus Jönsson (S), 1:a vice ordförande i grundskole- och gymnasienämnden.

Detaljplanen ska ut på samråd den 25 november. Det är därför svårt att säga när skolan kan stå färdigbyggd, eftersom eventuella överklaganden brukar göra att byggen drar ut på tiden.

– Vi vill egentligen inte att elever ska gå i tillfälliga lokaler hela skoltiden, vi kommer se till att det blir så bra som möjligt nu, säger Markus Jönsson (S).

Ska ut på samråd 25 november

Men nu ska alltså detaljplanen ut på samråd. Mellan 25 november och 17 december finns det möjlighet för medborgare att lämna synpunkter.

ANNONS

– Vi hoppas att så många som möjligt är med och tycker till om skolan. Vår avsikt är att det ska vara en av de viktigaste platserna i Ör som kan binda ihop hela stadsdelen, säger Markus Jönsson (S).

Samrådsmöten ordnas den 28 november 2019 mellan 16.00-19.00 i vardagsrummet, Hallonbergen centrum samt den 3 december 2019 mellan 16.00-19.00 i Örskolans matsal, Örsvängen 14.

Läs mer om planerna för Örskolan här.