ANNONS

Ett steg närmare för OS i Tullinge

OS hamra Tullinge split
Hamra i Tullinge är aktuellt för skidtävlingar. I så fall behöver det byggas en stadion.
Trots fortsatt politiskt motstånd lämnar Sveriges olympiska kommitté, SOK, i dag in ansökan om att arrangera vinter-OS 2026.
Enligt uppgift till Mitt i är Tullinge fortfarande aktuellt för skidtävlingar.
ANNONS

I dag lämnar SOK in ansökan för att få arrangera vinter-OS 2026.

Och trots att det fortsatt finns politiskt motstånd i Stockholms stad, är Sveriges olympiska kommitté, SOK, fortsatt positiv till att arrangera tävlingar.

 – Jag tror att vi har väldigt stora chanser. Vi har ett bra koncept, vi har bra erfarenhet av att arrangera vinterspel, säger Peter Reinebo som är verksamhetschef till Sveriges radio.

Robert Aslan: ”Platser i Botkyrka”

Robert Aslan, kultur- och fritidsnämndens ordförande i Botkyrka kommun har dock tidigare uttryckt sig positivt till undersöka möjligheterna för ett OS i Botkyrka.

– Vi ser positivt på att man tittar på OS, det finns platser i Botkyrka som säkerligen lämpar sig till detta. Det viktiga är att man till detta ser på infrastruktur och stärker kollektiv- och biltrafik, sade Robert Aslan till Mitt i.

ANNONS

Enligt DN sällade sig landshövdingarna i både Stockholm, Dalarna och Jämtland till de OS-positivas skara på torsdagen. Och till Mitt i säger en representant för SOK att Tullinge fortfarande är aktuellt för skidtävlingar liksom Rudan i Haninge och Bisslinge i Sollentuna.

Falupolitiker positiva

Centerpartiets kommunalråd Joakim Storck (C) i Falu kommun stöttar ett OS i Sverige. Kommunen har anmält sitt intresse för att vara med i SOK:s OS-ansökan.

– Från Falu kommuns sida har det varit viktigt att slå fast, att inga ekonomiska garantier behöver ställas av de tilltänkta värdkommunerna. I Falun har vi bra anläggningar för skidor och backe, som bidrar till att Sverige kan stå för en stark kandidatur. Eventuella OS-tävlingar ska i Falun genomföras i de befintliga anläggningarna, det är något jag vill vara tydlig med, säger han på Falu kommuns hemsida.

Fler orter aktuella

Utöver tävlingar i Stockholmsregionen och Falun är också Åre och Sigulda i Lettland aktuella för tävlingar i Svenska olympiska kommiténs planer.

Kampen om OS står mellan Stockholm och alternativet med de två italienska städerna Milano och Cortina.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.