ANNONS

Stina Oscarson till Lidingö bibliotek

Stina Oscarsson har skrivit en bok om att engagera sig i samhället.
Stina Oscarsson har skrivit en bok om att engagera sig i samhället.
Författaren Stina Oscarson besöker biblioteket och pratar om medborgerligt engagemang.
Biblioteket bjuder in till flera träffar innan valet under rubriken Demokratiscen.
ANNONS

Onsdag 2 maj besöker författaren, dramatikern och samhällsdebattören Stina Oscarsson Lidingö bibliotek för att prata om sin bok, ”Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig?”

Besöket är en del i serie där biblioteket bjuder in till samtal om demokrati och vad det innebär att vara medborgare. Serien kallas ”Demokratiscen”.

Det är ju valår och den allmänna debatten handlar mycket om demokrati

Anna-Karin Jageus

– Det känns roligt att lyfta demokratifrågor. Det är ju valår och den allmänna debatten handlar mycket om demokrati. Vi är en kommunal verksamhet och därmed en del i demokratin, säger Anna-Karin Jageus, bibliotekarie.

Nästa träff inom serien handlar om källkritik och sker i augusti. Då kommer journalisten Jack Werner, som grundat Viralgranskaren till bibliotekets demokratiscen.

Fakta

Stina Oscarson

  • Stina Oscarson, född 1975  är uppvuxen i Skellefteå och har en bakgrund inom teatern där hon arbetat  på många olika teatrar, bland andra Stockholms stadsteater, med regi och skrivit egna pjäser.
  • Hon är en uppmärksammad samhällsdebattör inom kulturpolitiken. Hon har arbetat inom ABF.  Sedan 2014 är hon krönikör i Dagens Nyheter.
  • Stina Oscarson har skrivit flera böcker, senast  ”Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig?” tillsammans med serietecknaren Sara Granér.
Källa: Leopard förlag, Wikipedia
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.