ANNONS

Kebba från Östberga startar afrosvensk sajt

kebba
Kebba Njie vill göra afrikansk kultur mer synlig i Sverige.
Kebba Njie, 25, från Östberga har skapat Afris - en plattform för afrosvenska företag i Sveirge.
– Det finns ett stort utbud av afrikansk kultur i Sverige, men det är inte så synligt, säger han.
ANNONS

Kebba Njie, 25, från Östberga har starta en sajt för afrosvenska företag i Sverige. På sajten afris.se kan du söka på afrikanska länder och få upp restauranger, hårfrisörer eller annat som kommer från det landet och verkar i Sverige.

Om du är sugen på eritreansk mat ska du kunna gå in på Afris och söka på Eritrrea och få upp alla eritreanska restauranger som finns i Sverige.

Kebba Njie, som startat Afris.

– Det är en plattform för att främja afrosvenskt företagande och afrosvensk kultur i Sverige. Om du är sugen på eritreansk mat ska du kunna gå in på Afris och söka på Eritrrea och få upp alla eritreanska restauranger som finns i Sverige, säger han.

Varför behövs det här?

– Jag får ofta frågor om var man kan fläta sitt hår eller äta en viss sorts mat. Om jag kommer till en arbetsplats där majoriteten är svenskar och har med mig en matlåda med gambiansk mat får jag ofta frågan var man kan äta det. Jag vill ge en överblick över vad den afrikanska kulturen har att erbjuda i Sverige. Det fins ett stort utbud, men det är inte så synligt.

Kebba är född i Sverige, men hans föräldrar kommer från Gambia. Han har tidigare arbetat som fritidspedagog och har haft olika serviceyrken, men det här är hans premiär som entreprenör.

– Jag har bara fått positiv respons hittills, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.