Välj ditt område
C i Österåker säger nej till SD.
C i Österåker säger nej till SD.
Michaela Haga (C)
Michaela Haga (C)

C i Österåker: Nej till samarbete med SD

Nyheter / Politik Centerpartiet säger definitivt nej till samarbete med Sverigedemokraterna även lokalt, i Österåker. Frågan har blivit aktuell efter moderaternas invit till SD i riksdagen.

– Vi kommer inte att förhandla eller samarbeta med SD då vår ideologi och sakpolitik står alldeles för långt ifrån deras – inte heller S och V är aktuella att samverka med”, säger Michaela Haga, gruppledare för C i Österåker i ett pressmeddelande.

Tidigare har Centerpartiet på riksplanet, liksom allianspartierna KD och L varit tydliga med att man inte vill samarbeta med SD. Detta efter moderatledaren Anna Kinberg Batras helomvändning som innebär att allianspartiet moderaterna nu kan tänka sig att samarbeta med SD för att nå regeringsmakten.

Lokalt i stockholmsregionen verkar dock moderaterna inte lika pigga på att förhandla med SD. Av 25 moderata företrädare i stockholmskommunerna var det bara fyra som svarade ”ja” när tidningen Dagens Nyheter ställde frågan ”är du beredd att styra kommunen med stöd av SD?”.

”Styr redan med stöd av SD”

En av de som svarade ”ja” var enligt DN kommunalrådet i Österåker, Michaela Fletcher (M), som förklarade att man redan styr med stöd av SD ”i vissa frågor”.

”Det varierar vilka oppositionspartier som röstar med alliansen, dvs det finns inget oppositionsparti som aktivt stöder Alliansen och det finns inget samarbete.” skriver Michaela Haga (C) i pressmeddelandet.

I Österåker styr alliansen i minoritet med 25 mandat mot oppositionens 26. C och oppostionspartiet SD har vardera 2 mandat.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Morgonkollen

Hemlig rutt för lördagens klimatmarsch

Årets Stockholmsbyggnad 2017
Årets Stockholmsbyggnad

Över 3 000 har röstat på årets byggnad

Snackisar

MoS förvandlas till ett fantasiland i Lego

Nyheter

Kvinna föll från balkong i Alby

Nyheter

Nu är tjejfotbollen i gång i Vårberg

Nyheter

Kulturchefer åtalas för mutbrott