Östermalm får ny stor julmarknad – inomhus

Under adventshelgerna i år öppnar en ny stor julmarknad på Östermalm – inomhus.
Under adventshelgerna i år öppnar en ny stor julmarknad på Östermalm – inomhus.
Glada nyheter för alla frusna julälskare. Under adventshelgerna i år öppnar en ny stor julmarknad på Östermalm – inomhus.

Östermalm får en ny stor julmarknad år. Det unika för marknaden är att den hålls inomhus – närmare bestämt i Garnisonen på Karlavägen 100.

– Vi har tidigare provat att ha marknader utomhus. Men som liten verkare blir man väldigt exponerad. Regnar det kommer det väldigt lite folk. Vi har därför blivit väldigt väderberoende och det kommer vi runt nu, säger Fredrik Lindstål, ordförande i föreningen Glad stad, som arrangerar marknaden tillsammans med Designmarknad Sthlm.

De har tidigare även anordnat bland annat nattmarknader på Hötorgsterassen tillsammans.

– Vi jobbade bra tillsammans och blev sugna på att ha en inomhusjulmarknad någonstans, och så landade det på Östermalm, säger Fredrik Lindstål.

Det som, enligt honom, ska få marknaden att sticka ut, förutom att den är just inomhus, är platsen och storleken. Och att den är återkommande fler helger.

– Vi vill komma ifrån det här med att julmarknaden bara är något som händer en gång. Så att folk får lättare att planera sin tid, säger han.

Utställarna kommer att sälja bland annat konst, design och hantverk – och mycket vintage.

– Det är ett 60-tal utställare, så det blir stort. De säljer unika produkter som inte går att köpa i butik, med stort fokus på hållbarhetstänk, säger Fredrik Lindstål

Han hoppas att julmarknaden ska bli en återkommande tradition på Östermalm.

– Vi tar ett år i taget, men om det går bra vill vi absolut att det ska bli en återkommande grej. Vi vill också jobba mer i området. Just Garnisonen är en spännande plats, lummigt och grönt, lite som stadens lungor. Det skulle vara trevligt med en återkommande helgmarknad på Östermalm.