Östermalm stor del i fyrans ny humorsatsning

Hallå där David Hellenius som är aktuell med Tv 4:s nya humorserie Finaste familjen som utspelar sig på Östermalm och handlar om vikten av att hålla upp fasader

Varför ville du göra den här serien?

– Jag har alltid velat göra en serie där folk jämför sig med andra och som handlar om att man ska hålla upp en fasad. Och 2016 tror jag vi har nått en kulmen för det och där har sociala medier hjälpt till när man kan presentera sitt liv i bästa form. Man kan ju ljuga precis hur mycket som helst på Instagram.

Varför valde ni Östermalm som scen?

– Östermalm är en sån fantastisk vacker miljö med färdiga kulisser. Men sen är ju Östermalm ett så dåligt ställe att jämföra sig med andra på också. I Karlskrona kan man alltid vara den rikaste bilhandlaren. På Östermalm tror man att man är rikast och bäst och så kommer en rackare nere på Östermalmshallen som är lite snyggare och lite rikare.

Solsidan gick förr – nu är det Östermalm – varför är överklass så tacksam för humor?

– Jag tror att det i alla tider varit tacksamt att driva med framgångsrika och tänka på att de inte har det så jäkla bra heller. Men vi var faktiskt lite rädda att om vi lägger den på Östermalm kommer folk bara tänka överklass, men jag hoppas att man ska se mer att det handlar om att upprätthålla fasader. Det ska bli spännande att se om Sverige är mogna för att skoja om det, men det var en och en halv miljon som tittade på första avsnittet så det var ju väldigt kul.

Serien innehåller även kritik mot hur samhället ser ut i dag?

– Ja, det gör den ju. Det är kanske inte något att bli jätteupprörd över. Jag är också uppväxt med fasader, mamma och pappa fick inte bråka på affären till exempel. Men nu tävlar alla med allt och alla i hela världen. Serien heter Finaste familjen därför att folk använder det som hashtaggar. Och man tycker ens familj är snyggast, lyckligast och finast tills man rullar ner till nästa bild och ser en annan familj som är snyggare. Lyckan är så kort nu för tiden kan jag själv känna.