Östermalms äldrevård får 3,2 miljoner extra

3,2 miljoner. Så mycket extrapengar får nu äldrevården på Östermalm.

Pengarna ska användas till ökad bemanning.

Totalt delas 157 miljoner kronor ut i Stockholm, till både privat och kommunal hemtjänst, dagverksamhet, servicehus och vård- och omsorgsboenden.

Verksamheterna har, som Mitt i tidigare berättat om, själva fått söka pengar, utöver årsbudgeten, och syftet är att öka bemanningen.

På Östermalm delas totalt nästan 3,2 miljoner kronor ut till tre kommunala verksamheter och en rad privata.

Bland de som får pengar finns Sandelsvägens, Fältöverstens och Linnégatans hemtjänst och Dianagårdens vård- och omsorgsboende

Det är andra året i rad som äldrevården får extrapengar till bemanning.

– De extra pengarna är ett välkommet tillskott. Resultatet från satsningen under 2015 visade att både bemanningen och tiden för arbetsledning ökade, säger Clara Lindblom (V), äldre- och personalborgarråd.

Therese Carlborg (M) är vice ordförande i Östermalms stadsdelsnämnd som ansvarar för äldrevården i stadsdelen. Hon skriver i ett mejl till Mitt i:

– Extra resurser behövs, men de borde prioriteras där behoven är som störst. Moderaterna ser hellre att pengarna skulle gå till socialtjänsten som idag går på knäna som ett resultat av de stora samhällsutmaningar som Stockholm står inför när det kommer till ett snabbt och rättssäkert mottagande av nyanlända.