Han är Östermalms största melloexpert

Johan Svensson från Östermalm älskar melodifestivalen. Foto: Freddy Billqvist
Johan Svensson från Östermalm älskar melodifestivalen. Foto: Freddy Billqvist
Hallå där Johan Svensson, 29 årig östermalmare och schlagerexpert som bloggat om melodifestivalen för bland annat tidningen Hänt.

Hur peppad är du just nu?

– Det här är som dagarna före julafton. Melodifestivalen är årets högtid i min värld. Det är större, starkare och glittrigare än allt annat så jag är på helspänn.

Vad tror du om årets uppställning?

– Det är ett väldigt udda startfält på många sätt. Man har satsat ännu mer på humor i bidragen, vilket jag tycket är helt fel egentligen. Det är musiktävling från början och om det här fortsätter att eskalera tror jag man får svårt att få de riktigt stora namnen att ställa upp. I år är ju ingen Carola, Jill Johnson eller Elena Paparizou med heller.

Var kommer mellointresset från?

– Jag har delvis min farmor att tacka eftersom hon introducerade mig för hela tävlingen 1999. Då såg jag Charlotte Nilsson vinna svenska melodifestivalen med Tusen och en natt och sen Eurovision med Take me to your heaven. Jag blev helt såld direkt. Det finns inga andra program som berör och upprör lika mycket. Folk säger att de inte tittar, men alla tävlingarna är ändå alltid med i toppen på de mest sedda programmen varje år. De är mycket större än alla sportsändningar så då måste man ju bara dra slutsatsen att musik är större än sport.

En omöjlig fråga, men vem vinner i år?

 Inte för att vara sådan, men jag brukar ju tippa rätt och kan min sak. Något säger mig att Christer Björkman har krattat manegen för Mariette i år. Det är så många humorbidrag och det finns inga tydliga konkurrenter till Mariette. Hennes låtskrivaren är Jörgen Elofsson som skrivit för Westlife och Celine Dion och jag tror inte han skulle ställa upp första gången med en dålig låt.