Östermalmsborna får vänta på ny simhall

GIH-badet är just nu stängt för renovering – och det finns inga planer på en ny simhall på Östermalm inom en snar framtid, säger Maria Klavdianou Lundell, idrottsplanerare.
GIH-badet är just nu stängt för renovering – och det finns inga planer på en ny simhall på Östermalm inom en snar framtid, säger Maria Klavdianou Lundell, idrottsplanerare.
Östermalmsborna som hoppas på en ny simhall lär få vänta länge än.
– Det är ingenting som står inför dörren inom en snar framtid, men det är med i planen för framtida behov, säger Maria Klavdianou Lundell, idrottsplanerare på Stockholm stads idrottsförvaltning.


Mitt i kunde förra veckan rapportera att staden vill bygga en ny sim- och idrottshall vid Årstafältet. Då uppgav idrottsförvaltningen att man identifierat tre platser som är de mest prioriterade att bygga nya simhallar på – varav en av platserna var just Östermalm. Men några sådana planer finns i dagsläget inte.

– Just ordet prioriterade är farligt att använda, eftersom det lätt kan misstolkas. Men vi ser att det finns ett ökat behov av en simhall på Östermalm, dels på grund av de framtida inflyttningarna i Norra Djurgårdsstaden, säger Maria Klavdianou Lundell.

Stockholms stad har i dag en simhall på Östermalm – GIH badet – som just nu är stängt för renovering. Badet planeras öppna igen hösten 2018.

– Vi renoverar många simhallar just nu, och vi kan inte göra allt på samma gång. Dels är det en ekonomisk fråga, men vi vill heller inte renovera alla samtidigt eftersom de då måste stängas samtidigt. Då finns det ju ingenstans för folk att gå. Utebaden på Östermalm finns ju också i dag, säger Maria Klavdianou Lundell.

Hon säger att man tittar på alla delar av staden och vilka idrottsytor som behövs.

– Östermalm är ett av de områden där vi ser att det skulle kunna behövas en simhall. Om du återkommer om några år vet jag förhoppningsvis mer om hur det ser ut. Det är med i planen för stadens framtida behov.

Hur mycket skulle det kosta att bygga en ny simhall?

– Det är ingenting jag kan svara på såhär, eftersom det beror på så många olika variabler. Men det handlar om stora summor såklart, säger Maria Klavdianou Lundell.