Otäcka olyckan – fick idrottsredskap i huvudet

Daniel Langer fick ett stort jack i huvudet.
Daniel Langer fick ett stort jack i huvudet.
Huvudstabon Daniel Langer var med sina barn på en introduktionsdag i Vasalundshallen. Men den trevliga stunden slutade i blodbad.

Plötsligt föll ett idrottsredskap ner i huvudet på pappa Daniel.

– Jag tar upp bägge händerna på huvudet och känner hur de är helt blodiga.

Det var på pingstdagen för två veckor sedan som den otäcka olyckan skedde. Pappa Daniel Langer var med sina två barn, 5 och 3,5 år gamla, på besök i Vasalundshallen på en introduktionsdag.

Han satte sig för att vila på en bänk i den ena idrottshallen på övervåningen, och sonen Samuel klättrade lite på en ribbstol ovanför.

Plötsligt smällde det bara till i huvudet.

– Jag känner att det gör jävligt ont och ramlar omkull på golvet och känner hur jag håller på att svimma. Jag tar upp bägge händerna på huvudet och känner hur de är helt blodiga. Det är då man målar upp en skräckbild av hur hela hjärnan flyter ut, säger han.

Andra besökare kom till undsättning för att hjälpa honom, men själv hade han bara en tanke i huvudet.

– Jag tänker bara ”Var är min son, var är Samuel”.

Samuel visade sig dock vara oskadd. För Daniel slutade det dock inte så bra.

På vårdcentralens närakut fick han limma ihop det stora såret. Veckan efter gick han som vanligt till jobbet, men i slutet av veckan kände han att något inte stod rätt till.

Efter ett besök på Karolinskas akut sjukskrev läkaren Daniel två veckor framöver. Läkaren menade att det var tur att det var han som fick föremålet i huvudet och inte sonen.

– Läkaren sa att om det träffat min son så hade han skadats mycket värre.

När Daniel kontaktade Solna Vikings som arrangerade introduktionsdagen fick han till svar att försäkringen de har inte gäller för honom, utan bara för de barn som deltog. Daniel fick också veta att det som träffade honom i huvudet var en stång till ett volleybollmål.

Olyckan i Vasalundshallen är inte den första. För 1,5 år sedan ramlade isoleringsplattor ner från simhallens tak och skadade två personer.

Hur volleybollstången kunde ramla ner och vem som bär ansvaret för olyckan är ännu inte utrett. Solna stad äger Vasalundshallen, Medley driver den på entreprenad och Solna Vikings hyr den i sin tur genom underavtal från Medley.

Enligt Roger Markdalen på Solna stad är det Solna Vikings som har ett vaktmästaransvar för lokalerna, men eftersom Vikings inte rapporterat olyckan kan man inte uttala sig mer i frågan just nu.

– Solna Vikings ska omgående göra en sån rapport och redovisa vad som hänt och hur det gått till, säger han.

Solna Vikings menar att man nu kommunicerat olyckan med kommunen för att se om man på något sätt kan göra lokalen säkrare. Mer än så vill man i dagsläget inte säga.

– Det är ännu inte utrett vem som bär ansvaret, säger ordförande John Carlander.