ANNONS

”Otroligt tråkigt för Väsby”

Socialdemokraternas gruppledare Mathias Bohman.
Mathias Bohman, kommunstyrelsens ordförande.
Kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S) beklagar att Hillevi Engström nu lämnar sin tjänst som kommundirektör i Upplands Väsby.

Hillevi Engström blir istället nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.
ANNONS

– Det otroligt tråkigt att hon lämnar. Hon är en kunnig och engagerad person som har bidragit mycket, särskilt när det gäller trygghetsfrågor, integration och medarbetarperspektiv, säger Mathias Bohman.

Hillevi Engström tillträdde tjänsten som kommundirektör i mars 2015. Nu lämnar hon efter att regeringen utsett henne till nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.

– Tajmingen för oss var inte så bra men när regeringen kallar så är det ett fönster som öppnas och den frågan kommer inte igen. Jag gläds samtidigt med henne och jag kan inte tänka mig en bättre person till uppdraget, säger Mathias Bohman.

Hillevi Engström kommer att jobba vidare i kommunen fram till någon gång i augusti. Kommunen har redan inlett en rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare.

– Det tar tid att rekrytera en kommundirektör och vi kommer att behöva ha en tillförordnad kommundirektör mellan det att Hillevi slutar och att en ny är på plats, säger Mathias Bohman.

Även från andra partier i Väsby har det kommit reaktioner på utnämningen av Hillevi Enström. Liberalernas gruppledare i Väsby, Margareta Hamark, säger att hon tycker att det är tråkigt att Väsby förlorar en bra kommundirektör men att hon är helt rätt person för det nya uppdraget.

– Jag är imponerad framförallt av hennes tydliga hållning gällande integrationen av nya Väsbybor, säger Margareta Hamark i pressmeddelandet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.