ANNONS

Otryggt vid mörk och svårtillgänglig busstation

Christina Ericsson tycker att det har blivit sämre vid Ropsten efter förändringarna.
Christina Ericsson tycker att det har blivit sämre vid Ropsten efter förändringarna.
Efter jul gjorde SL en omflyttning av busshållplatserna vid Ropsten. Christina Ericsson är en av de resenärer som påverkas av ändringen och hon säger att det har blivit långt ifrån bra.
ANNONS

Strax efter jul gjorde SL en omflyttning av busshållplatserna vid Ropstens station. För Christina Ericsson som bor i Björnbo på Lidingö har detta inneburit försämringar.

– Jag kan förstå att SL kan vara tvungna att göra ändringar. Men när de görs ska de ju göras bra och med lite kreativitet, säger hon.

Hon reser ofta med buss 212 och måste då gå till hållplats E.

– Det ligger ett seniorboende efter min busslinje. Så det är många äldre med rullatorer som åker härifrån. Hållplatsen ligger längst från tunnelbanestationen och det är många som knappt hinner med bussen, säger hon.

Christina Ericsson hoppas att problemen åtgärdas så snabbt som möjligt.

En av hållplatserna måste såklart ligga längst bort från tunnelbanan. Men det är inte bara det som är problemet enligt Christina Ericsson.

– Det saknas lysen vid hållplatsen, det finns heller ingen papperskorg eller digital tidtabell. Sen är bänken på hållplatsen ovanligt låg och svår att sitta på för äldre människor. Det är alltså mörkt, skräpigt och obekvämt att vänta på bussen där, säger hon.

Att hållplatsen, som ligger under Lidingöbron, saknar lampor gör även att att den enligt Christina Ericsson kan kännas otrygg.

ANNONS

– Ibland kan det kännas lite otryggt att vänta på bussen här när det är mörkt. En lampa skulle verkligen råda bot på det.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.