ANNONS

Ovädret förstörde Jan Johansens hem

Artisten Jan Johansen och hans familj kommer att få vänta i ett år innan de kan flytta tillbaka.
Artisten Jan Johansen och hans familj kommer att få vänta i ett år innan de kan flytta tillbaka.
Flera fastigheter förstördes av skyfallet som drog in över Stockholm förra söndagen. Bland annat sångaren och Huddingebon Jan Johansens hus.

– Först var det branden och nu det här, säger han.
ANNONS

Det är en uppgiven Jan Johansen som berättar om hur trevåningshuset på Bergakungavägen i Snättringe drabbades av förra söndagens skyfall. Huset hade råkat ut för en våldsam brand för bara en månad sedan.

– Efter branden var taket helt öppet och inga presenningar hade satts dit. När regnet öste ner i söndags tänkte jag på lägenheten och hur blöt den skulle bli, säger han.

Han hade rätt. Familjens nyrenoverade lägenhet blev ännu mer förstörd efter översvämningen.

– Det är en centimeter vatten under och en centimeter på golvet. Alla golv ska bytas ut och gipsväggarna ska rivas.

I dag bor familjen i ett parhus i Solberga. Tolv andra familjer kunde inte heller bo kvar i de eldhärjade lägenheterna och bor i evakueringslägenheter. Nu kan de få vänta upp till ett år innan de får flytta tillbaka.

– Efter branden fick vi informationen att det inte skulle ta mer än ett halvår. Men nu efter översvämningen kan vi få vänta upp till ett år. För att man inte tänkte på att lägga presenningar.

Anna Elliot Frick, skadechef hos Folksam Företag menar att det inte ska ta så lång tid att sätta dit ett provisoriskt tak, men i det här fallet brast kommunikationen med en underleverantör.

– Översvämningarna orsakade en vattenskada, men i botten låg det redan en stor eldskada. Det är jättetråkigt att vi inte hann sätta dit ett provisoriskt tak och det ber vi så mycket om ursäkt för, säger hon.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.