Ovanlig rymling på fri fot i Veddesta

Mario känns igen på sina röda stjärtfjädrar.
Mario känns igen på sina röda stjärtfjädrar.
När Kais Masih är ute och kör lastbil sitter vanligtvis papegojan Mario i passagerarsätet och håller sällskap. Men i måndags flög Mario iväg i Veddesta – nu behöver Kais Masih hjälp att hitta sin bortflugna resekamrat.

Sätrabon Kais Masih spenderar större delen av arbetsdagen i sin lastbil. Vid sin sida har han sin grå jako, vid namn Mario. När Kais i måndags var på väg mot Brunna med en last blev motorn överhettad, och han blev tvungen att svänga av vid Veddesta för att köpa glykol.

– När jag kom in i bilen och satte ner dunken blev han väldigt rädd och flög ut i full fart, säger Kais Masih.

Kais Masih som var stressad vid tillfället blev väldigt förvånad – Mario sitter vanligtvis alldeles lugnt i bilen och är bara rädd för Kais gitarr. Nu har Kais Masih efterlyst Mario i flera Facebookgrupper och fått stort gensvar.

– Jag har letat i flera dagar utan att se något spår av honom, varken död eller levande. I helgen åker jag ut med familjen och letar, lördag och söndag, säger Kais Masih.

Mario är en drygt två år gammal grå Jako som kan kännas igen på sina röda stjärtfjädrar. Han sågs senast vid Swedol/ Netonnet i Veddesta. Mario har varit med Kais Masih och hans familj sedan han var ett par månader gammal.

Fakta

Ring Kais Masih!

Om du hittar Mario kan du nå Kais Masih på telefonnummer: 073-6465511