ANNONS

Ovanligt många cykelstölder i Huddinge

Var rädd om din cykel, uppmanar polisen efter sommarens stöldvåg.
Var rädd om din cykel, uppmanar polisen efter sommarens stöldvåg.
DNA-märk din cykel. Det uppmanar polisen efter att ovanligt många cyklar stulits den senaste tiden.
- Det behövs fler övervakade cykelparkeringar, säger Anna Schelin, kommunpolis.

ANNONS

De tre första veckorna i juni polisanmäldes 52 cykelstölder i Huddinge. Det är mer än vanligt.

De flesta cyklar stals från de centralare delarna av Huddinge. Flera cyklar rapporterades även stulna från Skogås och Trångsund samt Segeltorp och Kungens kurva.

– Generellt stjäls det alltid många cyklar kring järnvägsstationerna, säger Anna Schelin, kommunpolis i Huddinge.

Märk din cykel

Nu uppmanar polisen invånarna att DNA-märka sina cyklar, med märk-DNA som finns att köpa. Då blir det betydligt lättare att få tillbaka sin cykel om den återfinns.

Vi är väldigt intresserade av att få in tips

Anna Schelin

– Vi vill också uppmana alla att notera märke och ramnummer på sin cykel så att man har det tillgängligt om det är så illa att ens cykel blir stulen. Vi är väldigt intresserade av att få in tips om man känner till platser där stulna cyklar förvaras. Rimligen mellanlandar de någonstans mellan stöld och försäljning, säger Anna Schelin.

Vill ha fler garage

Anna Schelin anser även att det behövs fler övervakade cykelparkeringar i Huddinge, antingen genom kameraövervakning eller där det finns vakter.

ANNONS

Mitt i har tidigare berättat att det ska byggas ett cykelgarage i Huddinge centrum som väntas vara klart nästa år. Det beräknas få rum cirka 40 cyklar i garaget. Det kan jämföras med de drygt 800 cyklarna som står parkerade en vardag i centrala Huddinge.