ANNONS

”Ovanligt lugn” nyårshelg i Järfälla

"Helt klart förekommer vårdslöshet med fyrverkerier", säger Albin Näverberg, polis.
"Helt klart förekommer vårdslöshet med fyrverkerier", säger Albin Näverberg, polis.
Enligt Järfällapolisen var nyårsnatten ovanligt lugn, och undantaget ett avbrutet inbrottsförsök och några krossade rutor kunde polisen hålla ordning i kommunen.

ANNONS

På andra håll i landet har rapporter kommit om farlig hantering av fyrverkerier under nyårshelgen. Men enligt Albin Näverberg på Järfällapolisen var det ovanligt få incidenter under nyårsnatten.

– Det är alltid mycket fyrverkerier här i Järfälla men det var inte värre än vanligt. Tvärtom är uppfattningen snarare att det varit lugnare än vanligt, ovanligt lugnt, säger Albin Näverberg.

Polisen avbröt inbrott

Polisen kallades mitt i nyårsnatten till en kyrka på Järfällavägen där ett inbrott rapporterats. En man i 25-årsåldern omhändertogs, misstänkt för att ha brutit sig in – men inget såg då ut att ha stulits. Det verkar alltså om att polisen avbröt inbrottsförsöket.

Något senare, på morgonen till nyårsdagen, rapporterades att några ungdomar krossat rutor på en hamburgerrestaurang i Barkarby, och en anmälan om skadegörelse togs upp.

Inga anmälningar om farlig fyrverkeriskjutning

Alltså en förhållandevis lugn nyårshelg. Några rapporter om att fyrverkerier skulle ha skjutits mot människor – som skett på andra platser i landet – har inte heller nåt polisen.

– Nej, inga såna anmälningar. Det verkar vi ha varit förskonade från. Vi har heller inga uppgifter från polispersonal om att de skulle blivit beskjutna heller, säger Albin Näverberg.

Att få anmälningar kommit in betyder förstås inte att inga incidenter skett – men pekar mot att de åtminstone varit färre än vanligt.

– Helt klart förekommer vårdslöshet med fyrverkerier. Det är alltid svåra tider för hundägare och de som är känsliga för smällar, men vi har inte speciellt många händelser som är anmälda på papper, säger Albin Näverberg.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.