ANNONS

Ove får bo kvar i bostadshotellet

72-årige Ove Bergh skulle sparkas ut på gatan.

Men efter Lokaltidningen Mitt i:s artikel gör Solna en helomvändning – nu får han och andra i samma sits bo kvar.
ANNONS

För tre veckor sedan berättade Lokaltidningen Mitt i om Ove Bergh, 72, som bor på Huvudsta bostadshotell. Han har ett rivningskontrakt utan besittningsrätt och hade fått ett brev om att han skulle vara ute ur sin lägenhet senast den 18 februari.

Nu får Ove och ett tiotal andra hyresgäster som också hotades av vräkning bo kvar.

– Jag är så lättad och glad, det här har varit en tyngd på mina axlar den senaste månaden. Utan artikeln hade ingenting hänt, säger Ove Bergh som ser fram emot att fira jul utan oro för framtiden.

Bostadshotellet har varit på väg att avvecklas i många år. Orsaken är att det inte anses vara kommunens uppgift att driva bostadshotell.

Men efter Lokaltidningen Mitt i:s artikel tänkte Solna om. Det kommunala bolaget Råsunda Förstads AB som driver bostadshotellet uppger nu att avvecklingen får ta sin tid. Ingen ska vräkas. I stället lämnas de 200 lägenheterna över till fastighetsägaren Fabege i takt med att de blir tomma.

Magnus Nilsson (M), ordförande i Råsunda Förstads AB, är glad över att kunna bidra till trygghet för hyresgästerna.

– Vi vill inte ställa till problem för folk och göra dem oroliga. Eftersom ytterligare ungefär 190 lägenheter ska avvecklas, vilket kommer att ta lång tid, får vårt beslut inga praktiska konsekvenser, säger han.

– Förr eller senare kommer bostadshotellet att vara avvecklat. Alla kommer att kunna bli nöjda och glada över denna lösning.

Ove Bergh är tacksam men tycker att kommunen borde ha tänkt efter innan de gick ut med brevet om vräkning.

ANNONS

– Det är taffligt skött från början till slut. Men nu känns det ändå skönt att det är över.