Över 50 förslag på aktiviteter i Fagersjö

Lokalen på Havsörnsgränd invigs 28 maj.
Lokalen på Havsörnsgränd invigs 28 maj.
56 önskemål har invånare i Fagersjö skickat in, om aktiviteter på stadsdelens nya mötesplats på Havsörnsgränd. Den 23 april börjar omröstningen om förslagen.

Det är nu bara drygt en månad kvar till invigningen av Mötesplats Fagersjö. Som Mitt i Farsta har skrivit tidigare pågår under våren en dialog med invånarna, om vilka aktiviteter som ska fylla lokalen.

– Vi har totalt fått in 56 förslag. Många handlar om sociala aktiviteter som yoga- och matlagningskurser och musikkvällar. Allt passar inte in i ramen för det vi kan genomföra inom vår medborgarbudget, men det mesta gör det, säger Thomas Kultti, ansvarig handläggare på Farsta stadsdelsförvaltning.

Nu kommer stadsdelen att välja ut ett antal av förslagen och lägga ut dem på webbsidan motefagersjo.se där man från den 23 april kan gå in och rösta på de man gillar bäst.

– Vi kommer att prioritera de som får flest röster, men jag tror att pengarna kommer att räcka till att genomföra i stort sett alla förslag som vi lägger fram i omröstningen, säger Thomas Kultti.

Omröstningen kommer att pågår 23 april-8 maj. Kan man inte rösta på webben kan man göra det på plats i lokalen på Havsörnsgränd 6-8 (tidigare Havsörnstorget). Resultatet presnteras på invigningen den 28 maj.