ANNONS

Över 6000 hushåll förlorade strömmen

Under söndagen förlorade 6400 hushåll i Huddinge kommun strömmen, inklusive Huddinge sjukhus.
ANNONS

Strömavbrottet inträffade vid 16.45 på söndagseftermiddagen och det tog runt 13 timmar innan alla hushåll återfått strömmen.

Enligt Vattenfalls pressekreterare Peter Stedt berodde avbrottet på kabelfel och brytare som löstes ut och behövde bytas.

– Vi skickade ut fem montörer men det visade sig vara mer komplicerat än de först trodde, säger Peter Stedt.

Efter drygt tio minuter ska 3600 hushåll ha fått strömmen tillbaka, inklusive Huddinge sjukhus. Vid tiotiden inträffade ytterligare ett avbrott då flera hushåll, inklusive sjukhuset, förlorade strömmen.

– Huddinge sjukhus har egna reservaggregat men de blev utan vår ström i tio minuter, säger Peter Stedt.

Lars Karlsson var en av dem som drabbades av strömavbrottet.

– Vi satt där och väntade och fick lite olika uppgifter. Jag har en sms-tjänst men de flyttade fram när det skulle bli färdigt hela tiden. Till slut fick vi uppgifter om att det skulle vara klart klockan sju, säger Lars Karlsson.

Han berättar att det här är gamla problem sedan flera år tillbaka.

– Nu håller de på och åtgärdar felet men det här har de dragits med i flera år, säger Lars Karlsson som misstänker att rätt många människor är förbannade.

ANNONS

Enligt Peter Stedt arbetar Vattenfall aktivt för att förbättra strömmen i Huddinge. Sedan i somras går man igenom nätet i Huddinge och Flemingsberg för att ersätta kablar och göra förebyggande arbete.

– Vi håller på kontinuerligt med detta, men nu blev det tyvärr fel på en kabel igår så det var olyckligt, men annars försöker vi ligga före och byta ut det vi märker är gammalt, säger Peter Stedt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.