ANNONS

Han kan ta över efter Hersi

Tamim Alameddine (MP) är valberedningens förslag till ny ordförande i Spånga-Tensta.
Tamim Alameddine (MP) är valberedningens förslag till ny ordförande i Spånga-Tensta.
Tamim Alameddine (MP), 25 år från Sköndal, kan bli ny ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.
ANNONS

Tamim Alameddine (MP), 25 år gammal och bor i Sköndal, föreslås ta över ordförandeklubban i Spånga-Tensta efter Awad Hersi, som för drygt en månad sedan lämnade alla sina politiska uppdrag efter massiv kritik.

– Vi tror att Tamim Alameddine kommer att göra ett bra jobb. Han har bred politisk erfarenhet och har även arbetet mot civilsamhället, säger Anders Nilsson, sammankallade i Miljöpartiets valberedning, som varit med och utsett kandidaten.

–  I vanliga fall nominerar vi en person från stadsdelen, men med tanke på den senaste situation kring den förra ordföranden Awad Hersi, så valde vi att titta på en kandidat som är bäst lämpad till att göra ett bra jobb i området. Vi har inte tittat på vem som är mest känd i området utan vem kommer att utföra jobbet bäst.

Tåmim Alameddine (MP) är politisk sekreterare på Miljöpartiets riksdagskansli. Han har tidigare arbetat som borgarrådssekreterare i Stockholms stad. Han har haft styrelseuppdrag för ideella organisationer som Ungdom mot rasism och Sveriges ungdomsråd.

– Jag är otroligt glad av att vara valberedningens förslag till ordförande i Spånga-Tensta som är en fantastisk stadsdel, rik på mångfald. Jag ser verkligen fram emot att med entusiasm och ödmjukhet arbeta tillsammans med hela majoritetsgruppen för att ta oss an de utmaningar som också finns och skapa goda förutsättningar. Nu hoppas jag på MP-medlemmars förtroende, säger Tamim Alameddine.

Vad har du för relation till Spånga-Tensta? 

– Jag är uppvuxen i Bagarmossen, ett ytterstadsområde, som jag ser många likheter med Tensta. Under min uppväxt var jag aktiv i ungdomsrådet och då jobbade vi mycket med att vända den då negativa utvecklingen i området. Mitt genuina engagemang för ytterstadsfrågor tar jag med mig till Spånga-Tensta och min förmåga att se utsatthet och möjligheter tror jag gör mig till en lämplig kandidat för området.

Det har varit en turbulent tid i Spånga-Tenstas stadsdelsnämnd, i samband med att förra ordföranden Awad Hersi avgått efter kritik.

– Det har varit en svår period. Nu handlar det om att blicka framåt. Jag hoppas att jag kan samla majoritetsgruppen och stärka den.

ANNONS

Sus Andersson, (MP) ledamot i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, kandiderar också till posten.

– Jag kandiderar fortfarande till ordförandeposten. Jag känner att jag har en styrka i att jag känner området, jag har bott i Järva i 28 år. Jag vet vilka möjligheter och problem som finns i området och det tror jag är en viktig egenskap när det gäller att leda stadsdelen framåt, säger Sus Andersson, (MP) ledamot i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

Stephan Gullberg, (MP), ersättare i Spånga-Tensta stadsdelsnämnden har uttalat sitt stöd för Sus Andersson.

– Hon är den bästa kandidaten för posten. Hon kommer att få min röst i Miljöpartiets interna omröstning om ordförandeposten. Hon är kompetent, har stor erfarenhet av området och har redan i dag bidragit med mycket i stadsdelsnämndens arbete.

Den 23 november startar Miljöpartiets medlemsröstning om ny ordförande i Spånga-Tensta. Röstningen beräknas hålla på i sex dagar. Därefter ska en ny ordförande presenteras.

Förutom Tamim Alameddine och Sus Andersson så kandiderar även Mansur Jama till posten som ordförande.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.